Her stopper Harsems OL-drøm

SLÅTT UT: Kathrine Rolsted Harsem ble nummer fire i sin kvartfinale under langrennssprinten i OL. Tiden var ikke rask nok til at hun gikk videre til semifinale.

SLÅTT UT: Kathrine Rolsted Harsem ble nummer fire i sin kvartfinale under langrennssprinten i OL. Tiden var ikke rask nok til at hun gikk videre til semifinale. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble dessverre ingen drømmedag for 29-åringen fra Fossum. Etterpå var hun oppløst i tårer.

DEL

Kathrine Rolsted Harsem ble nummer 17 på prologen under langrennssprinten i OL i Pyeongchang. Hun var offensiv og valgte å gå i det første kvartfinaleheatet mot svenske Stina Nilsson, som vant prologen og finske Krista Parmakoski som var nummer tre i prologen.

Harsem hang godt med i første del av kvartfinalen, men tapte i det letteste partiet. Tilslutt endte hun som nummer fire i heatet.

Svenske kom foran

De to beste fra hver kvartfinale, pluss løperne med de to beste tidene gikk til semifinale. Rolsted Harsems tid var ikke rask nok til at hun gikk videre som lucky looser.

Ida Ingemarsdotters tid i den andre kvartfinalen sendte Rolsted Harsem ut.

LES OGSÅ: Harsem ristet på hodet - men greit videre fra prologen

- Skuffet

I intervjuet med TVNorge etter løpet klarte ikke Rolsted Harsem å holde tårene tilbake.

- Det ble ikke sånn jeg hadde håpet på, fikk hun frem.

Hun forklarte at hun hadde dårlig feste i prologen, brukte mye krefter der, men følte seg 100 ganger bedre i kvartfinalen.

- Jeg ble kjørt fra, det er fattig trøst. Jeg er skuffet over egen prestasjon, sa hun til TVNorge. 

Fossum-Magnus ikke videre i OL-sprinten 

Artikkeltags