Det var 2. pinsedag at episoden skjedde på . Dommer Rohit Saggi hadde blåst av kampen mellom Stabæk og Vålerenga. Hjemmelaget vant kampen 2-1, men hadde også fått to spillere utvist.

Da dommertrioen var på vei ut av banen og inn i spillertunnelen kastet en mindreårig tilskuer en flaske på dommeren. Flasken traff Saggi i tinningen og han gikk ned for telling. Dagen etter fikk dommeren konstatert hjernerystelse.

Tilskueren ble umiddelbart tatt hånd om. Politiet valgte å anmelde hendelsen.

En uke senere forteller Stabæks arrangementsansvarlig, Kjetil Ekeli, at de har hatt et møte med tilskueren og foreldre.

– Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, opplyser Ekeli.

Tydelig straff

Han forklarer at Stabæk på sensommeren vil vurdere noe han kaller mulighet for «innestengelse», hvor tilskueren får mulighet til å gjøre en jobb for klubben og samtidig se kamp i kontrollerte former.

– Vi kapper ikke beina av noen. Samtidig er det på sin plass med en tydelig straff. I samråd med foreldre er vi enige om å gjøre en oppfølging i august, sier Ekeli.

Han opplever at de hadde et godt møte, men ønsker ikke å kommentere møtet ut over det. Ekeli sier også at han ikke har noen kommentar til om han opplevde om tilskueren angret på hendelsen.

– Vi ønsker å gi ham en sjanse, sier Stabæk-lederen.

Må sanksjonere

Ekeli sier også at han mener Stabæk var nødt til å reagere strengt, uavhengig av tilskuerens alder.

– Derfor gjør vi det i samråd med foreldre. Den slags oppførsel aksepterer vi ikke, derfor må vi sanksjonere.

Ekeli forteller at de har snakket med Forbundet om saken, men ikke diskutert sanksjonene med Fotballforbundet. Han sier også at Stabæk har et sanksjonsreglement som ligger på klubbens nettsider.

– Det er ganske standard for alle klubbene.