Halvor Egner Granerud har vist stigende form de siste ukene, og i natt leverte han karrierens beste resultat da han hoppet ned til en delt fjerdeplass i verdenscuprennet i japanske Sapporo.

– Et meget godt hopp av Granerud, som gjør en ordentlig solid konkurranse. Han får ikke mye hjelp og må gjøre jobben selv, sa NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen etter finalehoppet.

Østerrikske Stefan Kraft kopierte gårsdagens triumf i samme bakke, og han tok med det helgens andre seier, og sin tredje strake seier denne vinteren.

0,5 poeng unna pallen

Egner Granerud lå som nummer fem etter første omgang med et hopp på 131 meter, mens han landet på 129 meter i finaleomgangen.

Polske Piotr Zyla lå på tredjeplass foran den siste omgangen, men hoppet ikke langt nok til å holde Asker-hopperen bak seg. De to delte dermed fjerdeplassen.

Det ble jevnt i teten i finaleomgangen, og Egner Granerud var kun 0,5 poeng bak Ryoyu Kobayashi og karrierens første pallplassering.

– Det er litt bittert, men han er nok fornøyd med dagens prestasjon og resultat, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen etter rennet.

– Det er nok bare et tidsspørsmål før pallplassen kommer for Granerud nå, la han til.

Slovakiske Timi Zajc ble nummer to, og han ble med det den første hopperen født på 2000-tallet til å ta en individuell pallplass i verdenscupen.

Før nattens renn var to femteplasser fra Engelberg og Zakopane Egner Graneruds beste prestasjoner i verdenscupen.

Robert Johansson ble nest beste nordmann med sin 9. plass, mens Johann André Forfang ble nummer 15.