Og musikk hun og sikkert mange andre liker vil Norges jazzdronning fremføre på konserten i Bærum Kulturhus onsdag. For selv om hun rundet 80 år i fjor, er hun fortsatt en høyst aktiv artist.

– Jeg har i snitt et par konserter i måneden. Det er nok for meg, sier Karin Krog. Pluss at hun gir ut plater.

– Hva er det som er drivkraften?

– Det er fantastisk at man fremdeles kan gjøre konserter med musikk man liker, det er en gave. Og det er moro å dele denne musikk med mennesker. Så er det kjempefestlig i min alder å få anerkjennelse for det man har gjort, sier sangeren som bor på Bekkestua.

Prisvinner

Krog har fått en drøss med priser. Buddy, Spellemann, listen er lang. Den siste hanket hun inn i januar. Da fikk hun prisen Beste jazzvokalist i Europa fra Academie du Jazz for «The Many Faces of Karin Krog».

– Det var i anledning at jeg ble 80 år «The Many Faces of Karin Krog» ble utgitt. Det er en boks med seks cd-er, og den fikk en flott mottagelse. Kjempekritikker i Holland, Frankrike og Tyskland, sier hun. Den inneholder 59 av hennes utgivelser fra 1967 til 2017.

Og hun har ikke tenkt å stoppe når det gjelder utgivelser

– Jeg har et plateprosjekt på gang. Per Husby ga ut en plate med låter av Tadd Dameron, og med Georgie Fame og meg som solister på 1980-tallet. Nå er det planer om å utgi det materialet på nytt. Og så sysler jeg jo litt med å gi ut egen musikk også, sier hun.

LES OGSÅ: Spellemann-vinner Karin Krog gjestet Asker jazzklubb

Best i Europa

Krog lover også at det blir noen nye låter å høre på konserten hun har i Bærum Kulturhus onsdag. Dit har hun med seg en gjest, nemlig Georgie Fame som sang sammen med henne på Husbys skive.

– Jeg jobbet med ham i Sverige også, vi hadde et stort show på Berns. Han er den beste jazzsangeren i Europa. Det er artig å synge sammen med ham, sier hun.

På konserten får de to støtte av bandet «The Valhallas» ledet av hennes samboer John Surman. De andre i gruppen er Erlend Slettevoll (piano), Terje Gewelt (bass) og Tom Olstad (trommer).

– John har en ny plate ute nå, sier Krog.

Og noe fra den blir nok å høre i konsertens første del, for den tar bandet seg av alene.

LES OGSÅ: Smeltet publikum i Asker kulturhus