En klubbkjempe har forlatt oss. Kåre Martin Johnsen født 14. juni 1946 døde 4. september 2022. Kåre Martin var født og oppvokst i Sandvika, og som elev på Evje skole og med nærhet til Kadettangen var det naturlig at han meldte seg inn i Mode IL. Kåre viste tidlig at han var et allsidig idrettstalent og i oppveksten spilte han håndball, ishockey, bandy og fotball. Bandy spilte han også som senior, og at han ikke var den raskeste på skøyter kompenserte han med innsats, vilje og taktisk klokskap.

Fotballen sto Kåres hjerte nær og ble etter hvert det han satset mest på. Bærum var 17 år i 5. divisjon, så kom John Sveinsson som trener til klubben og da skjedde det noe. Alle måtte trene mer, bli mer seriøse og det ble til og med utbetalt en liten seiersbonus for kamper som laget vant. Økt innsats og større profesjonalitet førte til resultater. Serien ble vunnet i 1973 og Bærum var klar for kvalik borte mot Flisa. Laget som lurte Bærum for opprykk i 1965. Lagets ubestridte leder Kåre dirigerte helt fra starten av sine tropper mesterlig. Han var forsvarsgiganten med en fandenivoldsk innstilling, ingen taklinger skulle tapes, alle hodedueller skulle vinnes, og målscorer Bjørn Finstad skulle fores med løpebiller. Revansjens time mot Flisa kom, Kåre og hans lag kunne med 3–1 feire at 17 år i 5. divisjon ikke ble til 18. 4. divisjon ble endelig en realitet.

Kåre var i alle sine år på a-laget i fotball en ubestridt leder som nøt stor respekt blant alle. Vi yngre spillere fikk innimellom en helt fortjent leksjon i hva det innebærer å ofre noe på fotballbanen. Vi opplevde at Kåre alltid spilte med hjertet utenpå drakta, og at han krevde det samme av oss skulle bare mangle.

Etter endt aktiv karriere var Kåre med på å stifte Bærums supporterklubb i 1977, og han var et sentralt styremedlem i klubben i mange år. Bærum var klubben i hans hjerte i hele hans liv.

Kåre begynte i ung alder som medarbeider i butikken Bærum Sport, og etter hvert fikk han ny jobb og ble ansatt som brannmann i Bærum Brannvesen. Senere ble han leder av renholdsavdelingen i Bærum kommune og i de siste årene før han nådde pensjonsalder 65 år gammel var han ansatt som hovedtillitsvalgt og nestleder i avdelingen av Fagforbundet i Bærum.

Kåre delte livet med kona Arna, og det var et hardt slag for han da hun gikk bort i 2017. Døtrene Hege og Nina var Kåres øyestener og de fire barnebarna som etter hvert kom til fulgte han opp som ivrig og engasjert bestefar.

Et yndet sted å dra til for Kåre og familien var leiligheten på Amfi del Mar på Gran Canaria. Her fikk Kåre og familien gode og livslange venner.

Vi i Bærum SK sitter igjen med mange minner. Kåre var lederen fra han var lilleputt til han avsluttet karrieren etter mange år som a-lagsspiller. Han var en bauta og en lederskikkelse og han trengte ikke være høyrøstet for å få andre til å høre på og rette seg etter hva han sa.

Kåre var han som alltid ga alt på banen og som var en inspirator på og utenfor idrettsarenaen.

Våre tanker går til barna og barnebarna til Kåre som har mistet en dedikert og familiekjær pappa og bestefar.

Vi i klubben sitter igjen med mange minner om en tvers igjennom ekte og helstøpt Sandvika- og Bærum Sportsklubbgutt og vi takker for at vi ble kjent med Kåre.


For Bærum SK

Tor Berntsen