Politiet offentliggjorde mandag at det var Kåre Arvid Hesvik og Jon Erik Isachsen som ble drept i Oslo natt til 25. juni.

Kåre Arvid Hesvik (60) bodde på Høvik i drøyt 20 år. Hesvik var født i Bergen, oppvokst i Kvinnherad, og bodde en periode i Oslo før han flyttet til Bærum.

I sosiale medier minnes venner en raus, blid og omsorgsfull person.

– Dette er så ufattelig trist. Det er bare fine ting å si om Kåre. Han var aldri en bråkmaker, men den som spredde latter. Det virket som om han brydde seg mer om andre enn seg selv. Han hadde en høy og god latter, og var en person som passet på at alle skulle ha det bra, forteller Kristian Domenic Blix til Avisa Oslo.

Hesviks etterlatte har opprettet en minneside gjennom begravelsesbyrået Jølstad, hvor de takker for støtten og omtanken de har mottatt i en krevende tid.

«Vi setter umåtelig stor pris på hver og en av dere, men ber om forståelse for at vi ikke klarer å svare dere alle»

Kåre Arvid Hesvik bisettes fra Høvik kirke neste torsdag.

Kjærlig far

Om avdøde Jon Erik Isachsen (54) sier familien at han var en kjærlig far som vil bli dypt savnet. Isachsen flyttet til Bærum fra Asker vinteren 1997, og har bodd på ulike adresser på Stabekk siden da. Han fylte 54 år kun fire dager før han ble drept.

Også vennene minnes en svært godt likt mann.

– Jon var godt likt av absolutt alle mennesker, han var en ressurs i vennegjengen. Han hjalp de han kunne hjelpe. Han var en veldig oppegående mann, en familiefar. Han var en mann med gode verdier, sier Petter Høines til Budstikka.

Han uttalte seg først til VG.

Høines var sammen med Isachsen på puben «Per på hjørnet» da masseskytingen skjedde.

«Per på hjørnet» var stamstedet til både Isachsen og Hesvik.

Bistandsadvokat for de etterlatte til Jon Erik Isachsen, Brit Kjelleberg, opplyser til Budstikka at det ikke er ønskelig fra de etterlatte å gå ut med informasjon til media om bisettelsen.

– En hyggelig mann

Bjørn Inge Bergestuen var også sammen med Isachsen på puben «Per på hjørnet» da gjerningsmannen slo til.

– Det hele startet med at vi hørte noen smell som vi først trodde var kinaputter eller lignende, men når glasset på uteserveringen gikk i tusen knas skjønte vi fort at dette var alvorlig, skriver Bergestuen i en SMS til Budstikka.

Bergestuen forteller at han i likhet med flere andre kastet seg ned på bakken.

– Det var da jeg så min gode venn lå nede. Noen kyndige personer forsøkte gjenoppliving, dessverre uten hell, fortsetter han.

– Han var en hyggelig mann, sier Bergestuen om vennen som ble drept.

Les også

Så rammes vår trygghet igjen

Utviklet brettspill

Isachsen drev, ifølge Bizweb, enkeltmannsforetaket Informasjonsforlaget i flere år inntil det ble lagt ned for et par år siden. I tillegg er han skaperen av brettspillet Penzum, som gjorde skolepensum til et spørrespill.

– Min stesønn slet veldig med å lese bøker da han gikk i barneskolen. Jeg så imidlertid hvordan han lyste opp og engasjerte seg da han spilte brettspill sammen med venner og familie. Da var det full konsentrasjon om spillet og konkurransen, fortalte Isachsen til VG om hvordan han fikk ideen til det pensumbaserte skolespillet.