Den ligger perfekt til, midt i det mange kaller indrefileten i Sandvika. Bobla kalles den, den industripregede hallen på Kadettangen, som ble gitt som gave til Bærum Sportsklubb fra fotballsupporterne for 53 år siden. I årevis har diskusjonene rast, og mange nedsettende ord er sagt om den. Bobla er som den stygge andungen som ikke får høre hjemme i byen.

For bobla er gammel og bærer preg av det. Daglig leder i Bærum Sportsklubb, Knut Nielsen, kan selv ikke huske sist hallen ble malt. Det synes. Det er egentlig helt utrolig at den har stått så lenge, uten å bli særlig oppgradert. Hallen brukes ofte og mye av mange hundre fotballspillere, og den leies ut til ulike markeder og andre aktiviteter. Den er synlig fra store deler av Sandvika.

Du kan mene hva du vil, men bobla blir nok stående en stund til. Derfor er det bare å håpe at tiden er kommet for en durabelig oppgradering. Denne uken sa Nielsen til Budstikka at han håper hallen kan males. – Kommunen har gjort mye for å gjøre området penere, og klubben ønsker å gi noe tilbake til befolkningen, sier han. Hvordan klubben skal få råd til det er uvisst, med så slunken klubblommebok.

De neste fem årene skal Sandvika Stadion hete AJ Arena. Det er nok et løft for klubbens økonomiske situasjon, men du trenger ikke være en estetisk ekspert for å konstatere at det ikke er noe løft for det visuelle uttrykket i Sandvika. Nye bannere med AJ-logo preger nå stadion og klubbhus. La oss håpe det blir med det. For jeg blir litt nervøs, når AJ-sjefen sier de kan være med på å få hallen til å skinne litt. Vi får ikke en rød og gul logo også der?

Skal bobla først males, er det en sjanse til å tenke litt utradisjonelt. Nielsen sier det beste hadde vært om hallen blir malt hvit, med litt gråskjær på toppen. Jeg kunne ikke vært mer uenig. Vi trenger ikke flere hvite og grå bygg i Sandvika. Vi trenger noe som kan gi hele området en oppgradering utseendemessig mens vi venter på bedre tider, drømmen om å få E18 i tunnel og en beslutning om hva som bør skje på Kadda.

Hva om hallens utvendige kvadratmetere brukes som et utstillingsvindu for lokale kunstnere?

Hadde det vært hallen til en klubb i Bergen eller Fredrikstad, et sted er lokalpatriotismen råder litt sterkere, ville det åpenbare forslaget være å male Bærum SK i gult og svart over hele hallen. Så sterk er ikke tilhørigheten her. Dessverre vil noen si, eller heldigvis. Vi ønsker ikke en logohall. Tenk om vi kan skape noe nytt, som kan gi oss en bedre opplevelse enn den byggeplassen Sandvika vil være de neste årene?

Hva om hallens utvendige kvadratmeter brukes som et utstillingsvindu for lokale kunstnere? Eller gjøres om til et element som går i ett med naturen rundt, til glede for alle som bruker området eller ser på bobla daglig? Hva sier fargeekspertene, estetikerne? Kan vi skape noe fint ut av noe stygt og ende med noe vi blir stolte av, sammen? Det klarer ikke sportsklubben alene, så jeg sparker ballen videre. Det trengs noen konstruktive, gjennomførbare forslag og kanskje en Spleis-aksjon.

Bærum SK sier de er Sandvikas stolthet. Det hadde vært gøy om vi kunne si det om bobla også.

Følg @Budstikka også på Instagram! Under kan du se Ingvilds videokommentar om den stygge bobla i Sandvika:

Les også

Fortsatt behov for idrettstilbud i Sandvika

Les også

Riv hallen på Kadettangen

Om Ingvild K. Vederhus

Ingvild K. Vederhus er kommentator og debattjournalist i Budstikka. Hun har vokst opp på Gjettum i Bærum og har bosatt seg samme sted.

Her kan du lese flere kommentarer.