Skip to main content

Mysteriet med den forsvunnede badebøyen er oppklart

Badebøyen med temperaturmåler er identisk med de andre som ligger utenfor badestrendene i Asker og Bærum. Den eneste forskjellen er metallstangen som er festet under bøyen.

Badebøyen med temperaturmåler er identisk med de andre som ligger utenfor badestrendene i Asker og Bærum. Den eneste forskjellen er metallstangen som er festet under bøyen.

FOTO: PRIVAT

Én time etter at kommunen ba publikum om hjelp, ble mysteriet med den forsvunnede badebøyen løst.

Den gule badebøyen har ligget i rekken med de andre badebøyene utenfor badebukten på Kalvøya inntil nylig. 

Den var festet med kjetting ned til en moring, og er én av fire badebøyer i skjærgården i Asker og Bærum som leverer badetemperaturer til nettstedet badevann.no.

– Det er et mysterium. Vi vet ikke hva som har skjedd, sier Morten Merkesdal, rådgiver for natur og idrett i Bærum kommune.

 – Bøyen har vært på avdrift i 2–3 dager, forteller Merkesdal.

Sender signaler

Skjærgårdstjenesten har lett etter badebøyen, men har foreløpig ikke funnet den. Det eneste de har informasjon om, er at den mest sannsynlig ligger på land. Temperaturmåleren sender nemlig fortsatt signaler. 

– Den viser lufttemperaturer. På mandag viste den ni grader om morgenen og så 28 grader litt senere på dagen. Det var slik vi oppdaget at den var borte, forteller Michael Langba i kommunens skjærgårdstjeneste.

– Sannsynligvis ligger den på land eller under en brygge, supplerer Morten Merkesdal.

Metallstang

Kommunen ba publikum holde øynene åpne, og si ifra dersom de så en gul badebøye med en én meter lang metallstang under seg, som ikke ligger der den skal.

– Det er mye mer sannsynlig at publikum vet hvor den er, sier Merkesdal.

Også tidligere har kommunen etterlyst baderelaterte installasjoner som er på avveie. Sommeren 2020 forsvant, på mystisk vis, den populære badeflåten fra Burudvann i Lommedalen. 

I mai i år kom ny badeflåte på plass, og samtidig fant kommunen ut at flåten ikke var stjålet.

– Jeg har løst mysteriet

En drøy time etter at Budstikka publiserte saken om den forsvunne badebøyen, ringer Michael Max fra Nesøya.

– Jeg har løst mysteriet. Den har drevet bort hit til Taglugnbukta, forteller Max.

– Den så litt malplassert ut, så jeg kastet en line rundt den for at den ikke skulle drive videre, fortsetter han.

Den savnede badebøyen har i flere dager ligget her i Taglugnbukta på Nesøya. Nå vil den trolig komme hjem igjen ganske snart.
Den savnede badebøyen har i flere dager ligget her i Taglugnbukta på Nesøya. Nå vil den trolig komme hjem igjen ganske snart.
Foto: MICHAEL MAX

Nesøya-mannen oppdaget den gule bøyen drivende i vannet på fredag, og tror det var vinden som gjorde for at den kom på frifot.

– Det var flere dager med kraftig vind, fastslår Max.

Michael Max var ikke sikker på hvor han skulle melde ifra om funnet, men var rask på labben da han leste artikkelen på budstikka.no. 

Taglugnbukta ligger 400–500 meter sørvest for badebukten på Kalvøya. 

– Som bøye med badetemperaturmåler, så hadde den kanskje foretrukket å drive litt lenger sør, avslutter han med et smil.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.