– Jeg innså plutselig at det bare var en måned igjen av sommeren, så jeg måtte bruke tiden som var igjen for alt det var verdt, sier Lana Lukianchikova fra Bærum.

Hun tilbragte siste sommerdag på store badebukta på Kalvøya.

Her forteller hun at hun har prøvd å være flere dager i uka i løpet av sommeren.

– Jeg har bodd i Frankrike og andre deler av verden, og det overrasker meg at så mange drar til Syden når det er som i Sør-Frankrike her.

August tar igjen for det tapte

Klimaforsker Ketil Tunheim ved Meteorologisk institutt tar en kjapp titt på tallene for august, rett før fasiten foreligger. Men det er klart at den kommer til å vise en kald juli, og en varm august.

– August har prøvd å ta igjen litt av det tapte, sier Tunheim.

– Det ligger an til at det blir varmere enn normalt i august, men ikke ekstremt. I tillegg har det kommet lite nedbør.

Månedsmiddeltemperaturen for august 2022 kommer til å ende mellom 16 og 17 grader. Dette er snittet av temperaturen alle dager og netter i en måned.

Det gjør 2022 noe varmere enn normalen, som er 15,6 grader.

Som for øvrig også er temperaturen meldt på lørdag førstkommende. Da er sommeren over - for i år, antagelig - og det er meldt noe regn. Etter det kommer dagevis med overskyet værtype.

Kald juli

Juli 2022, derimot, var litt kaldere enn vanlig sett fra Askers målestasjon: 0,2 grader kaldere enn normalen.

– 16,5 grader. Det er ikke topp ti. Ikke topp 25 heller, sier Tunheim.

Selve drømmesommeren – eller var det et mareritt – var tørkesommeren 2018. Da hadde juli en middeltemperatur på 21 grader.

Blant alle august-månedene, er det 1997 som var den aller varmeste, ifølge Tunheim.

Nå venter meteorologene en ganske bratt senkning i løpet av september, som har en normal middeltemperatur på 11,4 grader. Det er bare å lete frem ulla.