Skip to main content

Ny arrangør vil overta for Kadetten

Sist gang Kadetten ble arrangert i Sandvika var i 2019. Her er J. I. D fra USA på Løkkescenen.

Sist gang Kadetten ble arrangert i Sandvika var i 2019. Her er J. I. D fra USA på Løkkescenen.

Foto: Joakim S. Enger

Live Nation har søkt om å få arrangere festival på samme sted og tid som Kadetten. Bare én av arrangørene vil få tommel opp fra Bærum kommune.

Det skriver musikknettstedet ballade.no. Ifølge nettstedet har Live Nation søkt om å få arrangere en en todagersfestival i Sandvika 29. og 30. juni neste år. Det er samme dager som Kadetten ønsker å arrangere sin festival; med konserter rettet mot et ungt pop- og hiphoppublikum. Kadetten ble første gang arrangert i Sandvika i 2018.

Festivalen levde lenge med et håp om å kunne gjennomføre festivalen i år, men til slutt måtte de innse at Covid-19 satte en stopper for hiphop-festivalen.

Siden skal Kadetten ha holdt tilbake refusjonene til publikum for årets avlysning, mens de venter på koronakompensasjonsmidler som er til behandling hos Kulturrådet.

Vil ikke kommentere

Til ballade.no vil ikke head promoter i Live Nation, Martin Nielsen, kommentere på planene om å utkonkurrere Kadetten. Nielsen henviser til at de avventer kommunens avgjørelse.

Tjenesteleder for Kultur og samarbeid i Bærum kommune, Kristin Bjelke, sier til nettavisen at de snart vil avgjøre hvem som får arrangere festival i Sandvika.

– Vi kommer til å gi tilslag til en av søkerne om å arrangere en musikkfestival i 2021, dersom det blir åpnet for å kunne arrangere noe i denne størrelsesorden sommeren 2021, sier hun.

Til ballade.no sier styreleder i Kadetten AS, Anton Solberg, at han er overrasket over søknaden fra Live Nation.

– Vi synes nok det er litt rart at Live Nation søkte, uten å informere oss på forhånd, sier Solberg.

Både Kadetten AS og Live Nation har søknader på flerfoldige millioner inne hos Kulturrådet om kompensasjon for avlyste arrangement i festivalsommeren 2020.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.