– Han har så fin stemme, sier Hanna Michaelsen (20).

Hun og venninnen Sara Khan står foran scenen og venter på at den amerikanske artisten og låtskriveren «Khalid» skal komme til syne. Festivalsjef Gunnufsen hadde på forhånd spådd at den indonesiske rapperen og låtskriveren Rich Brian og den amerikanske artisten Khalid er fenomener som kom til å bli populære blant publikum.

Khalid var nylig nominert til fem Grammy-priser og Gunnufsen omtaler han som en «enestående artist som har strålt på både sine egne og andres låter».

– Men jeg er her faktisk mest for Anderson Paak. Han kan alt: rappe, danse, synge alle genrer. Han er så innovativ, sier Khan, som forteller at hun har fulgt med på artisten lenge.

Se bildene fra Kadettens første festivaldag i bildeserien under

Bildeserie

Se bildene fra Kadettens første festivaldag

 

Endelig en festival i Bærum

Petter Borgen fra Haslum synes det er helt topp at Bærum har fått sin egen festival igjen, 20 år etter Kalvøya-festivalen ble lagt ned.

– Jeg har vært mye på Øya, Hove, Roskilde og så videre, men endelig har vi noe her i Bærum som kan bringe ungdommen sammen, sier han.

Linupen med Marshmello, Khalid, Lil Pump, Anderson Paak, Years & Years, Tyler, the Creator og Ty Dolla $ign, som de mest kjente artistene, er han også positiv til.

– Programmet er helt rått. Jeg må innrømme at Years & Years, Marshmello og Khalid er de jeg har gledet meg mest til. Og Pasha selvfølgelig – han er jo kanskje en av Norges beste liveartister. Måten han bringer energi på scenen og fanger publikum er helt unik, sier han.