Skip to main content

Kadetten klar med elleve artister

Musikkfestivalen Kadettangen ble sist arrangert i 2019. Til sommeren kan den gjenoppstå med Live Nation på eiersiden.

Musikkfestivalen Kadettangen ble sist arrangert i 2019. Til sommeren kan den gjenoppstå med Live Nation på eiersiden. 

Foto: Joakim S. Enger

Festivalen «Kadetten» har allerede elleve artister i boks til årets strandfest på Kadettangen i Sandvika, som i år er lagt til siste uken i juni.

Det er ingen pandemifrykt å spore hos Live Nation, de nye eierne av musikkfestivalen Kadetten, når de lanserer artister til strandfesten som ikke har vært arrangert på to år, grunnet restriksjoner. 

Megan Thee Stallion er et av de største navnene på listen. Det er også britiske Stormzy, som våren 2022 har tre utsolgte The O2 Arena shows i London med sin «Heavy Is The Head»- turné. Disse to får selskap av blant annet «Polo G», som i fjor gikk til første plass på Billboard for sitt debutalbum, den nigerianske superstjernen Rema, i tillegg til flere store internasjonale og norske Hip Hop-navn.

Rapperen Megan Thee Stallion står bak hits som Savage, Body – og ikke minst WAP med Nicki Minaj. 

– Etter tre grammypriser, flere listetopper, milliarder av streams og som årets mest brukte artist på TikTok to år på rad, kan man trygt si at Megan Thee Stallion er blant vår tids største artister – uansett genre. Når hun headliner Kadetten 2022 sammen med britiske Stormzy, kan vi love vill stemning på kadettangen, sier Karsten Baugstø, bookingansvarlig for Kadetten. 

Megaslipp

Megan Thee Stallion og Stormzy får følge av et stjernelag av både norske og internasjonale rappere på plakaten:

Polo G tok med den ukulele-drevne gjennombruddshiten RAPSTAR i fjor førsteplassen på Billboard Hot 100 i USA, en singel som også ble nummer tre på Spotify i Norge. Senere tok han også førsteplassen med sitt debutalbum Hall Of Fame.

Rapperen Megan Thee Stallion står bak hits som Savage, Body og Wap med Nicki Minaj.

Rapperen Megan Thee Stallion står bak hits som Savage, Body og Wap med Nicki Minaj.

Foto: INNSENDT

Nigerianske Rema er allerede en superstjerne til tross for sin unge alder, og er hyllet av storheter som Barack Obama og Drake. Med sangene Iron Man og Dumebi har han endret spillet, og baner vei for sin generasjon og Afrobeats verden over.

SoFaygo gikk viralt på TikTok med Knock Knock i 2020. Siden har han signert med Travis Scott sitt label Cactus Jack og gjort seg merket med en rekke hits. Amerikanerens konsert under Kadetten blir hans første på norsk jord.

Kadetten-publikummet kan også forvente å opplevd de nye norske stjerneskuddene Bianca, Natnael, Cherie Mwangi og Jonas Benyoub, ifølge arrangøren.

Nye eiere

I fjor høst ble det kjent at underholdningsselskapet Live Nation kom inn på eiersiden og de lanserte begrepet Kadetten 2.0. Det ble samtidig kommunisert løfter om å sikre genrens mest populære artister til neste års strandeventyr.

– Vi holder våre løfter og beviser med handling når vi i dag kan offentliggjøre en bukett av superstjerner og fremtidens headlinere til Kadetten. Megan Thee Stallion er det råeste genren har å by på i 2022 og sommeren kan nærmest ikke komme fort nok, sier Martin Nielsen på vegne av Kadetten og Live Nation.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.