Skip to main content

A$AP Rocky avlyser konsert på Kadetten

Rapperen slipper sannsynligvis ikke ut av svensk arrest før tidligst i morgen.

Rapperen slipper sannsynligvis ikke ut av svensk arrest før tidligst i morgen.

Foto: OLIVIA KNUDSEN

Ledelsen fra Kadetten bekrefter at rapperen ikke kommer til å opptre som planlagt i dag, etter pågripelse i Stockholm. 

Artisten, som egentlig heter Rakim Mayer, mistenkes for grov vold, ifølge Aftonbladet. I en pressemelding fra Kadettfestivalen blir det bekreftet at rapperen avlyser konserten sin ikveld, ettersom han tidligst slipper ut av arresten i morgen tidlig. 

–Det er beklagelig at det blir en avlysning så tett innpå åpning av dagens festivaldag, men dette er noe som er utenfor vår kontroll, sier festivalsjef Karina Næss Trosdahl.

Hun presiserer at alle de andre opptredenene fortsetter som planlagt.

Artisten hadde blitt lagt inn i festivalprogrammet som hoved-headliner for å erstatte Chance The Rapper, som avlyste sin konsert i juni.

Festivalledelsen på Kadetten skal ikke har hørt noe om at artisten ikke kom til å opptre før  onsdag ettermiddag.

Påstår uskyld

I etterkant har A$AP Rocky tatt i bruk sosiale medier for å deklarere sin uskyld.

–Vi kjenner ikke disse menneskene og vi ville ikke ha noe trøbbel, de fulgte etter oss i fire kvartaler, skriver rapperen på sin instagramkonto.

De siste dagene har det sirkulert en video på nett som viser deler av voldshendelsen, som fant sted søndag kveld i Stockholm. Videoen viser A$AP Rocky og crewet hans diskutere med en mann på gaten, som blir bedt om å gå bort. Man ser det som angivelig er rapperen kaste mannen i bakken, før tre andre deretter begynner å slå og sparke mannen som ligger nede.

–Den skadde skal ha fått skrubbsår på armene, samt fått spark og slag mot seg, sa en pressetalsmann i det svenske politiet til Expressen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.