– Det er uten tvil «Norges beste ribbe» vi snakker om. Den er tørrmodnet fra Trondheim, og vi hadde allerede 300kg i bestilling og 95 kunder på venteliste, sier Daniel Byskov. 

Byskov driver Annis pølsemakeri i Mathallen i Oslo, og har tidligere jobbet som assisterende ferskvaresjef på Meny på Kolsås. Flere av ribbekundene hans er trofaste matelskere fra Bærum.

LES OGSÅ: Blåser i kreftfare – vil ha pølser og ribbe på julebord

Ventet forgjeves på godt kjøtt

– Vi har virkelig den beste ribba man kan få tak i. Den har vært i et spesielt modningsrom som gir mørt kjøtt og godt fett, reklamerer Byskov.

Som i går ventet på et større parti med ribbe som allerede var lovet bort til kunder.

– Sist fredag fikk vi heller ikke ribba som vi ventet på, fordi den ble sendt feil. I går begynte jeg å bli nervøs allerede i ett-tiden, siden ribba skulle være hos oss før klokken 12. Da jeg fikk høre om lastebilsmellet fikk jeg bange anelser, sier Biskov.

LES OGSÅ: Dyrevernere kuppet kjøpesenterets julekalender

Ribbet for 60.000

Det var nemlig i går formiddag at en lastebil dundret inn i E18-broen ved Lysaker og mistet deler av lasten utover veien.

– Min feil. Jeg feilberegnet totalt, sa sjåføren til Budstikkas reporter på stedet.

I mellomtiden forsøkte Byskov å spore opp lastebilen som var på vei fra Trondheim til Oslo med ribba han hadde bestilt.

– Jeg fikk bekreftet i 16-tiden at det var den lastebilen jeg ventet på som hadde krasjet, sier Daniel Byskov.

Da fikk han også vite at mesteparten at ribben ikke lenger var brukbar.

– Det tar 10-14 dager å modne den ribben, så nå er det jo alt for sent å få tak i ny, sier Byskov, som estimerer at han blir ribbet for omlag 60.000 kroner.

Han håper likevel at han skal klare å gi kundene en god ribbeerstatning før jul.

– Vi får kjøtt fra et annet lager også, det er like fint,  men det er ikke modnet på samme måte, sier han.