– Det er jeg som gjør Maria gravid!

Christine Liodden (15) fra Østerås spiller engel i Sandvika Barne- og Ungdomsteaters Juleevangeliet - The Musical, som har premiere i Sandvika Teater fredag.

To lag deler på oppgavene. Christine gransker parallellrollen når Josef besvimer etter å ha erklært sin kjærlighet til Maria. Engelen skrider frem på scenen i skyer av røyk, og plutselig så vokser Marias mage!

LES OGSÅ: Skolefri for å spille teater

Lomme på magen

– Det er ikke vanskelig å plassere babymagen. Jeg putter en bleie nedi en lomme hun har på magen. Den sitter godt fast mellom strømpebuksen og silkestoffet, forklarer Christine mens scenene kryr av små og store engler, som synger og danser.

De minste på rekke, og de eldste i kor, en av den er Elena Furuseth (13) fra Haslum:

– Vi må si til Josef at det er sant, at Maria er jomfru og at Gud er faren. Vi vifter med hendene, for det er litt vrient å si dette!

Skuespillerne på scenen, 25 til sammen, viser glede og talent i forestillingen som er spesialskrevet for Sandvika Barne- og Ungdomsteater.

Bildeserie

Se bildene fra Juleevangeliet - The Musical

SE BILDENE:

Merete M. Stuedal og Lisa Smith Walaas var ikke i tvil om hvor de skulle lete, når de planla tidenes juleforestilling.

– Juleevangeliet er fortellingen som alle kjenner til, sier de to forfatterne.

De gikk rett til originaltesten da skrev manus og musikk.

Forestillingen åpner også med en scene hvor alle skuespillerne danser over scenen med bibelen i hånden.

Med Bibel på scenen

De leser fra Jesaja 7.14: Derfor skal Herren selv gi dere et tegn: Se, jomfruen skal bli med barn, hun skal føde en sønn..»

I Sandvika Teater er det klare tegn. Barna utfolder seg under en imponerende stjernehimmel, og neonlysene fra overfylte herberger lyser når vannet går, Maria skal føde, og Josefs tvil er så sterk at han bryter forholdet.

Tema som tro og tvil, mysteriet rundt fødsel, og det usikre farskapet er tema som ungdommene på scenen foremstiller med engasjement og innlevelse.

LES FLERE KULTURNYHETER HER

Øvde med enhjuling

– Utfordringen har vært hvordan skuespillerne skal formidle dette. At Maria blir gravid med Gud, er ikke lett å forstå. Her er det vanskelig å finne referanser til eget liv, sier Stuedal og Smith Walaas.

De har plassert englene i nøkkelroller.

Når erkeengelen Gabriel kjører over scenen med en enhjuling, så er det godt forberedt. Skuespillerne har hatt kjøredoningen på hjemlån i hele høst. Det er viktig å beherske teknikken, når scenen er avgrenset av høye kanter.

Musikalen har også viet mye plass til Josefs dilemma, som veksler mellom beskyldninger om utroskap til å lære babyen å omtale ham som «pappa».

Bandet med kor forsterker reaksjonene. Situasjonen er vanskelig, men publikum merker at Maria snakker sant.

I bakgrunnen herser den onde kongen, fremstilt på det grusomste, med familie fra skuespillergruppene Halleluja og Amen.