Jordras i Sandvika

STORT RAS: Jordraset måler ca. 100 meter og ifølge Budstikkas reporter er det 10 - 15 trær som har havnet i elva som følge av raset.

STORT RAS: Jordraset måler ca. 100 meter og ifølge Budstikkas reporter er det 10 - 15 trær som har havnet i elva som følge av raset. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et jordras har tatt med seg flere trær ut i Sandvikselva.

DEL

Det melder politiet på Twitter klokken 09.45, mandag formiddag.

Det var en turgåer som mandag morgen meldte fra til brannvesenet om at 6-8 trær var falt ut i Sandvikselva.

Jordraset skjedde i BI-parken i Sandvika, rett ved turstien som går forbi og bak Sandvika videregående skole. I etterkant av raset ble et område på rundt 100 meter avsperret, og ved nærmere opptelling viste det seg at 10-15 trær av ulik størrelse var blitt tatt av jordraset.

– Vi har vært på stedet og sikret området. Nå er det opp til kommunen å sørge for at det blir gjort noe videre, sier vaktleder hos brannvesenet.

Brannvesenet forteller at det er fare for at flere trær kan rase ut.

– Det er blant annet en lekeplass i nærheten som vi ønsker å sikre, sier vaktleder hos brannvesenet. 

LES OGSÅ: Evakuert etter ras

Kommunen ber om eksperthjelp

Leder for natur og idrett i Bærum kommune, Svein Finnanger, forteller at de nå jobber med å finne løsninger på å fjerne trærne som ligger i elven.

– Hvis vi får det til, blir trærne fjernet i dag. Det er litt avhengig av hva slags utstyr vi behøver og hvor lett det er å komme til, sier Finnanger.

Hva kommunen vil gjøre med jordmassene som er sklidd ut i elven er han foreløpig ikke sikker på.

– Vi kan ikke gjøre noe med massene før vi har forhørt oss med fagmiljøer, som for eksempel NVE. De vet best hvordan vi bør gå frem for at det ikke blir flere jordras i området, sier Finnanger.

Artikkeltags