Flere har tatt til orde for at det ikke er behov for det nye busstilbudet på Forneburingen, og slett ikke i to retninger.

For oss som bor på Oksenøya, er dette busstilbudet meget viktig. Vi er de som bor lengst unna senteret, og er vel kanskje den primære målgruppen?

Og vi blir snart svært mange innbyggere her med utbygging i stort omfang og i raskt tempo.

Les også

Blir Fornebu-folk hørt denne gangen?

Det har blitt hevdet at det bare er noen minutters løpetur for oss gjennom Nansenparken for å komme til Fornebusenteret.

Nei, faktisk ikke, og slett ikke for oss som er litt opp i årene. Og i særdeleshet ikke med bæreposer fra butikken.

Og vi trenger buss i to retninger.

Les også

Utvidelse av Forneburingen – medbestemmelse og dialog?

Med det nåværende busstilbudet går det fint å komme fra Fornebusenteret til Oksenøya. Men for å komme fra Oksenøya til Fornebusenteret med offentlig transport, må vi ta bussen mot Oslo, gå av på Snarøyveien og krysse denne, og så ta en ny buss utover til senteret (og alle sentrumsfunksjoner som vil bli bygget der etter hvert.)

Det fungerer faktisk ikke.

Alle vi som bor på Oksenøya, bor i nye leiligheter med livsløpsstandard, og omgivelsene er også godt tilrettelagt for å kunne bli boende hjemme så lenge man kan klare seg selv.

Men det hjelper jo sørgelig lite hvis vi ikke har mulighet for å komme til senteret for å handle mat når/hvis vi ikke lenger kan kjøre bil.

Dessuten åpner jo nytt sykehjem på Treklang i nærmeste fremtid. Besøkende dit vil ha behov for å komme både frem og tilbake med offentlig transport.

Dette er slett ikke snakk om et midlertidig tilbud i påvente av Fornebubanen, slik noen hevder. Det vil fortsatt være behov for tilførsel til Fornebubanen når den engang står ferdig.

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Hva skjer på E18?

00:00
/
00:00