Jo da, Elodie og Sandrine, det er mange voksne som forstår dere (Budstikka tirsdag 16. august).

Da jeg fikk nyheten om avlivingen søndag morgen, kunne jeg ikke tro at det var sant. Jeg visste at det hadde vært snakk om å drepe henne, men jeg hadde aldri trodd at man kunne gjøre noe så dumt og galt.

Jeg vil her stille et par spørsmål til Frank Bakke-Jensen og co.

Første spørsmål: Freya har oppholdt seg i Indre Oslofjord i en måneds tid. Har hun oppført seg én eneste gang aggressivt mot menneskene som har vært nær henne?

Hva slags signaler sender man ut ved å drepe den uskyldige hvalrossen?

Jeg har i hvert fall ikke hørt eller lest om aggresjon fra Freyas side. Tvert imot, det virket på meg mer som om Freya søkte kontakt med menneskene som ville se på henne.

Det var som om hun ville si til oss mennesker: Se, jeg er en hvalross. Vi er en truet art, ikke glem oss, prøv å ta vare på oss.

Og hva gjør menneskene? Jo, de dreper hvalrossen.

Hva slags signaler sender man ut ved å drepe den uskyldige hvalrossen? Jo, man sier at, vel, det er ikke så farlig, det er bare å kvitte seg med brysomme skapninger.

Mitt andre spørsmål: Bør folk som tar så gale avgjørelser som fiskeridirektøren har tatt, inneha viktige stillinger? Jeg mener svaret er nei.

Jeg tar avstand fra drapstrusler, men min oppfordring til Frank Bakke-Jensen er følgende: Innse at du har gjort en stygg feil, og trekk deg fra stillingen.

Og for Jonas Gahr Støre, som støtter avlivingen, har jeg bare medlidenhet til overs, han skjønner like lite som Bakke-Jensen.

Takk til Budstikka for at dere trykker innlegget mitt. Jeg setter pris på ytringsfriheten vi har i Norge. Tiden leger sår, jeg kommer nok over dette sjokket også.

Demonstrerte for å hedre Freya: – De voksne forstår ikke