Junioren hadde 17. plass fra Val di Fiemme som beste plassering i verdenscupen før rennet i Holmenkollen.

Men lørdag klinte han til og var nummer to etter hopprennet.

- Det var veldig gøy. Jeg fikk til et veldig godt hopp og startet helt fremme, som jeg aldri før har gjort, smiler Høvik-gutten.

I langrennet klarte han å bite seg fast i tetgruppen. Mot slutten hadde han litt igjen å gå med og ble dermed altså nummer seks. Jarl Magnus Riiber vant.

LES OGSÅ: VM-bronse til Jens (18)

- Målet var karrierebeste

- Jeg er veldig godt fornøyd, jeg var litt usikker på langrennsformen. Den har vært litt trøblete siden jul. Alt i alt ble dette veldig bra, sier Lurås Oftebro som røper at han hadde ambisjoner for lørdagens renn.

- Jeg visste at jeg har hoppet bra i det siste. Målet var karrierebeste, men da jeg startet som nummer to siktet jeg meg inn litt høyere.

I fjor debuterte i verdenscupen i Holmenkollen. I år leverte han altså karrierebeste med god margin.

- Sesongen har vært litt opp og ned. Det har vært litt få konkurranser, men jeg har tatt store steg og når jeg avslutter sånn som dette så er det veldig gøy.

LES OGSÅ: Sikret sølv i lagkonkurransen i junior-VM

 

Hospitant

Lørdag takket Magnus Moan av som kombinertløper. Lurås Oftebro har vært hospitant på landslaget denne sesongen. Han sier han tar det han får neste sesong. 

- Det får andre bestemme. Moan gir seg - han var ikke på noe lag, men kanskje noen andre gir seg, da åpner det kanskje en plass. Jeg har fulgt samme opplegg som A-laget, selv om vi er hospitanter. Jeg tar det litt som det kommer og regner med at jeg får vært med på en måte.

Espen Andersen fra Lommedalen ble nummer 22. Storebror Einar Lurås Oftebro (20) ble nummer 24 i lørdagens renn.

LES OGSÅ: Andersen nummer to i verdenscupen