Asker - Bærum 0-4

– Dette var en veldig deilig seier. Vi er i medgang, og Asker det motsatte. Klart dette betyr mye, sier Bærum-spiller Jan Aubert etter han var svært toneangivende da hjemmelaget Asker ble feid av kunstgresset på Føyka.

For en oppvisning det var av Bærum på Føyka. Og for en nedtur det må ha vært for hjemmefansen som fikk se at erkerivalen fra Bærum rett og slett ydmyket de svarte og hvite på kunstgresset på Føyka.

Asker hadde knapt en målsjansen i løpet av de 90 minuttene som ble spilt, og Bærum kunne godt ha scoret både ett og to mål til.

LES OGSÅ:

I dag møtes erkerivalene, men på tribunen blir det neppe fullt 

– Skal ikke snakke dem ned

Aubert har vært en sentral Bærum-spiller i mange år, og var en av kampens beste spillere på Føyka. Og han vet hva det betyr å møte Asker – og å slå dem.

– Det er alltid godt å slå Asker. Å slå dem 4-0 her på Føyka er enda bedre. Det betyr ekstra mye, smiler han.

– Men vi skal ikke snakke dem ned, selv om 4-0 er mye. Jeg må innrømme at det føles kjempegodt, sier han.

LES OGSÅ: Asker-treneren innrømmer: – Vi må bli bedre

– Mitt ansvar

Asker-trener Kevin Nicol var naturlig nok ikke veldig godt fornøyd med at mannskapet hans ble ydmyket av naboen på kunstgresset på Føyka.

– Bærum fortjente å vinne. Ingen tvil om det. De var mye bedre enn oss, sier Kevin Nicol.

– Men å tape 0-4 for erkerivalen på eget gress må være tungt?

– Det er mye verre ting som kan skje enn å tape fotballkamper.

– Naturligvis. Men det handler vel likevel om å vinne?

– Selvfølgelig. Og jeg tar det hele og fulle ansvaret for det som skjedde i dag. Men jeg har fortsatt troen på spillerne mine, og jeg har troen på meg selv. Vi har vært langt nede tidligere sesonger, og kommet tilbake. Det skal vi klare i år også, sier Nicol.

LES OGSÅ: Asker-smell på overtid i cupen

Aubert-perle

Det åpnet med en vakker scoring av Bærum og veteranen Jan Aubert. Han tok med seg ballen fra midtlinjen, dro seg forbi et par Asker-spillere og skjøt i steget, rett ned i hjørnet forbi en sjanseløs Lars Jendal i Asker-målet.

Og det skulle bli verre for Asker. Mye verre.

Snaut 40 minutter ut i kampen økte gjestene fra nabokommunen ved Adrian Rougulj, etter et flott angrep som ble rullet opp på Bærums høyreside.

Rødt kort

Rett før hvilen pådro Askers Lars Fuhre seg dagens andre gule kort, og dagen så helsvart ut for hjemmelaget. 0-2,  ti mann igjen og 45 minutter å spille.

Etter hvilen fortsatte de gulkledde fra Sandvika det knallharde presset, og Asker ble ydmyket etter alle kunstens regler.

Etter 54 minutter feide Martin André Berg inn 3-0, før midtstopper Attila Markus banken inn 4-0 til Bærum 12 minutter senere.

Den svake innsatsen av hjemmelaget burde få varselklokkene til å kime på Føyka. Nå ligger laget på nedrykksplass.

Bærum-trener Jan-Derek Sørensen kan begynne å kikke helt opp mot toppen av tabellen.