Da Aleksander Nysveen var på plass på bensinstasjonen i 6-tiden torsdag morgen, måtte han konstatere at russen hadde brukt stasjonsområdet til festplass natt til torsdag.

– De har tatt strøsingel og grillkull og kastet utover plassen. I tillegg har de tatt to-tre reklameskilt, tatt av platene inni og ødelagt minst ett av disse. En søppelkasse er også veltet og søppel og ølbokser lå strødd, sier en oppgitt Nysveen.

Han legger til at prisen for et reklameskilt ligger på 15-20.000 kroner.

Stasjonssjefen fikk dermed ikke den starten på dagen han hadde håpet.

– Jeg har akkurat gjort i stand stasjonen til 17. mai som er i morgen, men nå blir jeg i steden stående å rydde opp igjen. Jeg synes dette er leit. Det så ut som det hadde vært grillfest her, mener han.

Har videobilder

Nysveen ringte politiet torsdag morgen for å forhøre seg om hvordan han skulle gå frem for å anmelde hærverket.

– Jeg har sett videobilder fra i natt, og jeg vet hvilke russebusser som har vært her. Det er snakk om to busser, sier han.

Nysveen understreker at han ikke har noe i mot russen, og at de skal få lov til å feste. Men han misliker at de ødelegger på andres eiendom.

– De skal selvfølgelig få lov til å gjøre en del, men jeg mister litt respekt når det går så langt som dette, medgir Nysveen.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.