Det er kanskje litt dårlig gjort at jeg skriver om dette nå etter hva som skjedde i helgen, men tidspunktet er egentlig irrelevant. Jeg skulle virkelig ønske at jeg aldri hadde behøvd å skrive dette brevet.

Ved flere tilfeller har regnbueflagget blitt fjernet fra noen skoler i Bærum. Elever har revet ned flagg, til og med foreldre har bedt om å få det fjernet.

Fjerne et flagg som står for mangfold, inkludering og likeverd. Hvorfor?

Selv er jeg mor, skeiv og lærer i Bærumsskolen. Å gå rundt i skolegården og høre noen bli kalt jævla homo er dagligdags, å bekrefte at jeg selvfølgelig støtter pride fordi jeg går med regnbuearmbånd og deretter høre æsj, er vanlig.

Å høre at pride og regnbueflagget er respektløst overfor livssyn og religion høres også i skolegården. Dette er overhodet ikke greit, og her må vi voksne stå til ansvar. Barna har lært dette et sted, og alt læres ikke på internett.

Meninger og holdninger som dette, skaper redsel og avstand mellom mennesker. Nå er det tid for å stå sammen og hegne om hverandre. Vi må snakke om raushet, mangfold, likeverd, stolthet og retten til å elske hvem man vil.

Derfor har det aldri før vært mer nødvendig å henge opp regnbueflagget. Aldri før i mitt skeive liv har det vært mer nødvendig å flagge for hvem du og jeg er.

Etter helgens hendelser håper jeg dere alle ønsker at skolene igjen skal henge opp regnbueflagget, og gjerne i flaggstangen.