Skip to main content

Gjentar radiosuksessen: «Ti i skuddet» – blir til «Tid i skuddet»

Ny giv: Vidar (77) og Tove Lønn-Arnesen (75) fra Jar kommer med en ny versjon av sitt populære radioprogram «Ti i skuddet» nå med en ekstra d, men med samme musikk og samme gjester i studioet til Radio Vinyl.
Ny giv: Vidar (77) og Tove Lønn-Arnesen (75) fra Jar kommer med en ny versjon av sitt populære radioprogram «Ti i skuddet» nå med en ekstra d, men med samme musikk og samme gjester i studioet til Radio Vinyl.

Vidar Lønn-Arnesen traff sin Tove under radiosuksessen. Nå er de klare for en ny runde med «Ti i skuddet».

– Den første jeg møtte i NRK var Tove. Hun var sekretær og leste opp stemmer fra ungdom rundt om i landet, minnes Vidar Lønn-Arnesen (77).

Han var programleder for «Ti i skuddet», som startet i 1965 og som han ledet i 25 år.

Det ble ikke bare en gedigen radiosuksess, det ble også bryllup. I høst feiret paret gullbryllup, og nå vil de gjenta radiosuksessen.

Deres første sending blir på Radio Vinyl i januar 2018. Og hver torsdag klokken 17 utover vinteren og våren blir det nye programmer med gammel popmusikk og gamle gjester.

– Vi kaller programmet «Tid i skuddet» for vi kan ikke bruke NRKs tittel. Og når vi legger inn en ekstra «d» i «Tid i skuddet» så betyr at det vi også har bedre tid, sier Lønn-Arnesen.

LES OGSÅ: Flust med julekonserter i Asker og Bærum

Flyttet til Bærum

Han bosatte seg på Stabekk i 1966, året etter premieren på det suksessfulle programmet. I 1970 flyttet han til familieboligen på Jar, hvor han og Tove (75) bor nå. Nå sitter radio-ekteparet hjemme på Jar og blåser støv av gammel suksess.

De vil spille de samme listene. De vil også ha noen av de samme gjestene i studio, som den gang ungdommene samlet seg om radioen ved middagstid, fredag klokken 17.

– Da var det var mange som lyttet til popmusikk og hadde radioen høyt på! sier Lønn-Arnesen.

Gjestene kommer

– Hvilke gjester kommer til deg nå?

– Artistene fra 1960-tallet trekker på årene, sier han og nevner unge fremadstormende artister fra Ti i skuddet-tiden som fremdeles er aktuelle; Odd Børre, Finn Eriksen, Jahn Teigen og Terje Rypdal. Men en viktig forskjell blir det. Nå spiller Vidar musikk fra gamle lister. Men tidligere ble listene til ved at to ungdomsjuryer rundt om i landet stemte med sine mentometerknapper. I løpet av programmet regnet Tove poeng og presenterte nye poplister.

–Slik skapte ungdommene ny musikk, sier han. Arne Sandvik i Bauer Media håper lytterne vil lete seg frem til DAB-kanalen Radio Vinyl og gjenoppleve gamle topplister, når ekteparet Lønn-Arnesen starter sine sendinger.

– Vi prøver å gjenskape den gode stemningen med den samme musikken og de samme programlederne. Slik oppdaget ungdom ny musikk, sier han fra studioet på Jernbanetorget. Lønn-Arnesen er også en av fire nominert til årets radionavn.

Strør musikalsk stjernestøv

LES FLERE KULTUNYHETER HER

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.