Skip to main content

Vraket til VM

Frisk-spilleren Viktor Granholm scoret blant annet ett mål da Norge slo Danmark 3–1 i Varner Arena lørdag. Det holdt uansett ikke til VM-plass.

Frisk-spilleren Viktor Granholm scoret blant annet ett mål da Norge slo Danmark 3–1 i Varner Arena lørdag. Det holdt uansett ikke til VM-plass. 

Foto: KARL BRAANAAS

Etter nesten fem uker med landslaget ble Frisk Asker-spilleren Viktor Granholm (25) vraket til det som trolig blir VM-troppen.

– Det er selvfølgelig kjedelig å ikke få bli med videre, men det er mange bra spillere på laget og det er tøff kamp om plassene, sier Granholm til Budstikka.

Mandag ble landslagstroppen som skal spille de to siste VM-oppkjøringskampene mot Slovakia og Frankrike tatt ut. Den troppen er også tilnærmet den troppen som spiller den første VM-kampen i og mot Finland 13. mai.

I den troppen fant man ikke navnet til eliteseriens toppscorer, Viktor Granholm. Han scoret 33 mål i grunnserien 2021/22. Det var hele fem mer enn Spartas Hans Kristian Jacobsson, som ble nummer to på oversikten. Både Jacobsson og Frisk-spiller David Morley kom foran Granholm på den totale poengstatistikken på grunn av betydelig flere assist.

Granholm sier han tar vrakingen med fatning. Han fikk beskjed etter kampene mot Danmark i Varner Arena i helgen

– Det er klart jeg gjerne ville vært med videre, men det er ikke noen vits i å henge med hodet og grave seg ned. Jeg blir i hvert fall ikke noen bedre ishockeyspiller av den grunn, sier han.

– Guffent

Landslagssjef Petter Thoresen sier til Budstikka at det å fortelle Granholm om vrakingen ikke er en hyggelig del av jobben.

– Jeg synes det var guffent å gi ham den beskjeden. Det er jo en ømtålig ting å fortelle, spesielt til en spiller som hadde vært med så lenge i oppkjøringen, sier Petter Thoresen. 

Granholm har vært med på samlingen i nesten fem uker før mandagens uttak.

– Hvorfor ble Viktor Granholm vraket?

– Det er helhetsinntrykket. Han har alle de offensive sidene på plass, men jeg mener at han fortsatt mangler litt på den defensive biten. Det er snakk om hvilke roller vi skal ha i laget, og vi må ha spillere som kan bekle for eksempel undertallsspill bedre, sier Thoresen.

Landslagssjef Petter Thoresen fant ikke plass til Viktor Granholm i landslagstroppen.

Landslagssjef Petter Thoresen fant ikke plass til Viktor Granholm i landslagstroppen.  

Foto: KARL BRAANAAS

– Men Viktor Granholm har utviklet seg masse denne sesongen, og jeg er helt sikker på at han kommer til å bli med videre. Han er en reflektert gutt som det er lett å snakke med, og derfor var det også vanskelig å gi ham den beskjeden.

Granholm fortalte også til Budstikka før helgen at han allerede kommende sesong vurderer å reise utenlands for å spille ishockey

Må være klar

I tillegg til Granholm ble løperne Gustav Willman Borvik og Markus Vikingstad vraket fra troppen. Nysigneringen til Frisk, backen Christian Fosse, fikk heller ikke fornyet tillit.

– De må uansett holde seg klare. Vi spiller to treningskamper denne uken og det kan komme skader. Det er også koronautfordringer som kan oppstå. De må holde seg berett, sier Thoresen.

Asker-guttene Max Krogdahl, Tobias Fladeby, Magnus Geheb, Michael Haga og Thomas Valkvæ Olsen er fortsatt med i landslagstroppen. 

Norge møter Slovakia torsdag og Frankrike fredag i Zilina i Slovakia. Norge innleder VM mot Finland i Tammerfors 13. mai.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.