Skip to main content

VM-finalen i Telenor Arena – hvis Norge får VM

Telenor Arena kan bli åstedet for ishockey-VM i 2027, om Bærum kommune, Trondheim kommune og Norges Ishockeyforbund får det som de vil.

Telenor Arena kan bli åstedet for ishockey-VM i 2027, om Bærum kommune, Trondheim kommune og Norges Ishockeyforbund får det som de vil. 

FOTO: PRIVAT

Hvis Norge får VM i ishockey i 2027, skal finalesluttspillet spilles i Telenor Arena. Det har Norges Ishockeyforbund bestemt.

– Får vi til dette vil ishockey-VM i Norge i 2027 bli det største idrettsarrangementet i Norge siden OL i 1994, ser ishockeypresident Tage Pettersen til Budstikka.

Søndag ble det klart at Norges Ishockeyforbund før påske kommer til å sende en søknad til Kulturdepartementet (KUD), der de ber om støtte for en søknad om å arrangere ishockey-VM i Norge i 2027.

Mesterskapet skal i så fall spilles på to steder. Det er i Trondheim og Trondheim Spektrum og Telenor Arena i Bærum.

Finalespillet, fra kvartfinalene og frem til finalen, skal spilles i Telenor Arena (TA).

– Det er fordi Telenor Arena er den største hallen, og der vi forhåpentlig kan samle så mange som 15.000 tilskuere, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til Budstikka.

Folkefest

– VM i Ishockey blir en folkefest – tilreisende fra mange ulike nasjoner i mai 2027 kan bli fantastisk, både for ishockeyfans men også for de som enda ikke er kjent med sporten, sier Bærums-ordfører Lisbeth Hammer Krog i en kommentar til Budstikka.

Hun er meget glad for at Bærum kommune, sammen med Trondheim kommune og NIHF, vil forsøke å få mesterskapet til Fornebu. 

– Telenor Arena er hele landets storstue og er godt egnet til dette mesterskapet og med en nyåpnet Fornebubane er vi klare! Vi har erfaring fra andre store begivenheter som er gjennomført på Fornebu, blant annet Eurovision Song Contest, sier Hammer Krog.

Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog vil gjerne ha ishockey-VM til Telenor Arena og Bærum.

Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog vil gjerne ha ishockey-VM til Telenor Arena og Bærum.

Foto: KARL BRAANAAS

– Mesterskapet vil sette både Fornebu og hele hovedstadsregionen på kartet – det er viktig for reiselivsnæringen og gir positive ringvirkninger både frem mot 2027 og i årene etter, sier Hammer Krog.

Avgjøres i mai 2023

Ottar Eide sier at hvis mesterskapet skal arrangeres vil bli avgjort på en kongress i Det Internasjonale Ishockeyforbundet i mai 2023. Hvor den kongressen skal gå, er fortsatt usikkert.

– Den skulle egentlig ha vært i St. Petersburg, men det går selvfølgelig ikke nå. Russland er jo utestengt på grunn av konflikten med Ukraina. Vi vet ikke hvor den kongressen kommer til å bli arrangert, sier han.

Eide sier at det å arrangere et ishockey-VM vil ha et budsjett på rundt 250 til 300 millioner kroner. Han sier at de har hatt en god dialog med eierne av Telenor Arena, Euforum, og at samtalene med TA-eierne har gått uavhengige, selv om planene om en håndballstorstue gikk fløyten.

– Men det er et faktum at Telenor Arena kan bli solgt før et eventuelt VM i 2027?

– Det vet vi, men da må i så tall TA ha det med i sine beregninger ved et eventuelt salg. Jeg tror ikke det vil være noe stort problem, sier Eide.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.