Skip to main content

Vil lokke jentene ut på isen

– En suksess: Både instruktører og deltagere kunne smile bredt etter et vellykket arrangement i Holmen Ishall søndag.ALLE FOTO: KARL BRAANAAS
– En suksess: Både instruktører og deltagere kunne smile bredt etter et vellykket arrangement i Holmen Ishall søndag.ALLE FOTO: KARL BRAANAAS

Ishockey. Stadig flere jenter fatter interesse for ishockey. Søndag fikk de yngste muligheten til å prøve seg på isen i Holmen Ishall.

– Dette er veldig moro! Jentene ser ut til å like dette, og det er jo det viktigste, sier ansvarlig for arrangementet, Bjarne Stavnes, idet to smilende jenter farer forbi ham på isen.

– Det er akkurat de smilene der vi er på jakt etter. Jeg håper de har det gøy, og at de får lyst til å komme tilbake hit ved senere anledninger, sier Stavnes.

SE BILDER:

Langrenn på Eidjordet

Se bildene fra Vester-Gyllen 

Ønske fra forbundet

I alt 27 jenter i aldersgruppen fire til ni år deltok på arrangementet, som ble laget som en følge av at Norges Ishockeyforbund ønsker at de lokale klubbene skal jobbe for å få flere jenter inn i ishockeyhallene.

– Dette er første gangen vi arrangerer denne typen dag her i Holmen Hockey. Vi har allerede en hockeyskole gjennom hele vintersesongen, men da er det kanskje ti jenter og 70 gutter her, sier Stavnes.

Han legger til at de har mange jenter som er med i de yngste aldersgruppene, men at mange faller av etter hvert.

– Vi har lag hvor jentene spiller sammen med guttene, og det fungerer bra i alle aldersbestemte klasser, men guttene er gjerne overrepresenterte i oppstarten av lag for de yngste. Vi håper dager som dette bidrar til at flere jenter vil starte med hockey. Hvis det er flere som starter sammen, si to eller tre, så er det lettere for dem å bli med videre, sier han.

Neste søndag arrangerer Holmen en ny hockeydag for unge jenter. Stavnes har troen på dette er noe klubben vil fortsette med.

– Absolutt, dette har vært en suksess. Neste sesong håper vi å starte med jentedager allerede fra høsten av, så enda flere kan bli med, sier han.

 

Fornøyde instruktører

To av instruktørene på søndag var 14 år gamle Helene Fimreite og 19 år gamle Nora Erevik. Fimreite spiller til daglig hockey i Jutul, mens Erevik spiller for både Holmen og Jutul. De to er fornøyde med at jenter får et eget tilbud.

– Dette er veldig positivt. Det har ikke vært så mange tilbud til jentene, så jeg syns det var på tide at de fikk et, sier Erevik.

De to jentene forteller at de ikke kjenner til et eneste lag bestående av kun jenter i Asker eller Bærum.

– Men jeg har troen på at dette kan bidra til at det er flere som begynner, sier Fimreite.

Begge to mistenker at mangelen på jentelag fører til at mange jenter faller av.

– Vi syns det går veldig greit å spille med gutter, men det kan hende at mange jenter slutter fordi de heller vil begynne på idretter der det er rene jentelag, sier Erevik.

 

Premieutdeling

Etter at søndagens økt var over, var det premieutdeling i kafeteriaen i ishallen. Fornøyde deltagere ble ropt opp en og en, og mottok applaus, T-skjorte, caps og diplom for innsatsen.

En av de mest fornøyde, var Stavnes’ datter, 6 år gamle Elvira.

– Dette var kjempemorsomt. Jeg har vært med på jentehockey andre steder, men det er fint å ha det her i Holmen. Jeg vil gjerne komme tilbake flere ganger, sier hun.

Med Holmen Hockeys videre planer vil muligheten absolutt by seg.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.