Skip to main content

Viktor Granholm: – Ekstra deilig å slå Vålerenga

STORSPILT: Frisk Askers Viktor Granholm har hatt sin beste sesong noensinne i Frisk-drakten – og blant annet scoret 18 mål i seriespillet og fire i sluttspillet. I kveld blir han en viktig brikke når Frisk Asker møter Vålerenga til tredje semifinale.

Viktor Granholm har hatt en formidabel Frisk-sesong. For Jar-gutten hadde det vært ekstra spesielt å slå ut Vålerenga i semifinalen. I kveld møtes lagene i igjen.

Kampen kan du følge live i denne artikkelen fra klokken 19.00.

– Vålerenga er en naturlig rival, det har de alltid vært. Det er noe annet å vinne mot dem, en ekstra gulrot. Det hadde vært ekstra deilig å slå dem i semifinalen, sier Frisk Askers Viktor Granholm.

21-åringen er fra Jar, og spilte der til klubben slo seg sammen med Jutul. Så spilte han for Jutul til de slo seg sammen med Frisk Asker, da Granholm var i tidlig junioralder.

Lørdag var han på banen da Frisk tapte 2–4 hjemme mot Vålerenga i sluttspillets andre semifinalekamp. Granholm blir en viktig mann når tredje semifinale går av stabelen i dag. Det står nå 1–1 i kamper mellom lagene.

– Jeg kommer fra Jar, men vil si jeg er Frisk-gutt, sier Granholm.

– Hva betyr det å spille for deg å spille for Frisk?

– Det er kult å spille i Askerhallen. Jeg satt jo der og så på de store gutta da jeg var ung, og det er morsomt å kjenne at man kan bidra for Frisk.

LES OGSÅ: Utvisningene kostet dyrt da Frisk Asker tapte for Vålerenga

Gjennombruddssesong

Og bidratt, det har han virkelig gjort denne sesongen. Granholm har hatt sitt gjennombrudd, og står med 22 mål og elleve målgivende til nå i inneværende sesong, inkludert ett mål i første semifinale.

Tilsvarende tall i fjor var ni mål og tre målgivende.

– Jeg føler også jeg har utviklet meg mye spillemessig. Jeg får mange tilbakemeldinger fra de mer rutinerte på hva jeg kan gjøre bedre. Jeg tar med meg det, sier Granholm.

– Vi har en veldig fin treningsgruppe i år, hvor alle hjelper hverandre hele tiden. Man blir bedre på det man får tilbakemeldinger på. Det er fryktelig avgjørende for at man utvikler seg som spiller, forklarer Granholm.

LES OGSÅ: Suksesstreneren til Frisk Asker på assistentlønn

Må sette press

Trener Jan André Aasland skryter av den unge Jar-gutten.

– Viktor har tatt store steg gjennom sesongen, blitt en viktig spiller for oss og har et fantastisk skudd. Men, for å holde ham litt på jorda, må jeg si at han fortsatt har ting å jobbe med i spillet sitt, smiler Aasland.

Frisk-treneren har også fokuset klart før tredje semifinale i kveld. Lørdag, som torsdag, var Vålerenga klart best i første periode, før Frisk våknet til liv i den andre og tredje.

– Vi er nødt til å se på hvordan vi kan sette press og starte førsteperioden slik vi har kommet inn i andreperioden, sier Aasland.

 

Les flere artikler