Skip to main content

Tror på kortsiktig CHL-opptur

Hampus Gustafsson i duell med Tappara Tamperes Tuukka Mäntylä. 

Foto: Eriika Ahopelto

Frisk Asker-trener Jan André Aasland tror laget vil ha god nytte av CHL-erfaringen – på kort sikt. 

Onsdag kveld var Champion Hockey League over for Frisk Asker, etter seks strake tap mot EHC Biel-Bienne, KAC Klagenfurt og Tappara Tampere. Frisk Asker endte som eneste lag uten poeng i gruppespillet. I tillegg ble Frisk Asker første norske lag til å gå gjennom turneringen uten å ta poeng. 

Likevel mener Frisk Asker-trener Jan André Aasland at laget har hatt god nytte av turneringen. 

– At vi er det første laget som ikke tar poeng er ikke noe jeg tenker på. Vi må sette prestasjon over resultat, og vet at vi i flere kamper kunne stjålet poeng fra disse lagene. Når det er sagt, så er vi selvfølgelig ikke fornøyd med resultatene, sier Aasland.

Han mener laget i halvparten av kampene var helt på høyde med topp europeisk motstand.

– Vi gjorde gode kamper både hjemme og borte mot Biel-Bienne, og hjemme mot Tappara var vi med hele veien. De siste kampene fløy dessverre litt fra oss, oppsummerer treneren.

Utvikling

Han mener det viktigste klubben tar med seg, er erfaringen de yngre spillerne har fått. 

– Den siste kampen betydde ikke noe resultatmessig for noen av lagene og bærer preg av det. Samtidig er det en fantastisk kamp for oss å spille. En viktig erfaring for våre spillere som ønsker å ta steget ut, sier Aasland. 

Klubben har hele veien vært klar på at eliteserien prioriteres over Champions Hockey League, og Aasland forventer ikke noen langsiktig effekt av deltagelsen. 

– Vi får nok et løft inn mot kampen mot Manglerud på søndag, men har neppe dette tempoet friskt i minne etter jul. 

Max Krogdahl og Frisk Asker fikk det tøft i CHL. Her fra bortekampen mot Tappara Tampere. 

Foto: Eriika Ahopelto

Vil tilbake

Treneren håper at Frisk Asker får et nytt forsøk i turneringen, og tror laget kunne klart seg bedre en eventuell neste gang. 

– Jeg kunne absolutt tenkt meg å gjøre dette igjen. Klarer vi gjentagende å være med i turneringen kan man etablere seg, og spille flere gode kamper. Dette har vært en god lærdom for hele klubben, sier Aasland. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.