Skip to main content

Tobias Fladeby klar for svensk ishockey

Tobias Fladeby fra Asker har valgt å spille for den svenske klubben Tingsryd kommende sesong.

Tobias Fladeby fra Asker har valgt å spille for den svenske klubben Tingsryd kommende sesong. 

Foto: TRINE JØDAL

Tobias Fladeby (25) har spilt ishockey i USA de siste seks årene. Nå blir Sverige neste stoppested. 

Det er den svenske Allsvenska-klubben Tingsryd som melder på sine hjemmesider at Asker-gutten Tobias Fladeby vender hjem til europeisk ishockey, etter seks år i USA. 

Der han har spilt junior- og college-ishockey.

Tobias Fladeby er opprinnelig Holmen-gutt, men spilte fem år med aldersbestemt ishockey i Frisk Asker før han reiste til USA i 2015.

Han var i bruttotroppen til det norske landslaget, som i disse dager spiller VM i Latvia.

– I Tobias får vi en rask spiller med gode skøyteferdigheter og et bra skudd. Han har internasjonal erfaring, og han passer perfekt inn i Tingsryd og det skal bli morsomt å jobbe med ham. Han har mye interessant i seg, sier sportssjef i Tingsryd, Magnus Bogren til klubbens hjemmeside.

– Stort hockeyhjerte

25-åringen sier i et videoklipp på den samme nettsiden at han gleder seg stort til å spille for klubben som denne sesongen avsluttet på en åttendeplass i ligaen som er den nest beste i Sverige.

– Jeg valgte å skrive under for Tingsryd fordi det er en klubb med stort ishockeyhjerte og de har et veldig godt lag på gang, sier Tobias Fladeby.

Han har skrevet under på en kontrakt som binder han til klubben ut 2021/22-sesongen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.