Skip to main content

Tidligere Frisk Asker-trener Sune Bergman er død

Mangeårig Frisk Asker-trener, Sune Bergman, døde tidligere denne uken 68 år gammel.

Mangeårig Frisk Asker-trener, Sune Bergman, døde tidligere denne uken 68 år gammel.

Foto: Karl Braanaas

«Kung Sune» ble 68 år gammel.

Svenske Aftonbladet og nyhetsnettstedene allehanda.se er blant mediene som melder om dødsfallet tirsdag.

Sune Bergman ble en legende i Askerhallen, og trente Frisk Asker i to perioder og totalt ni sesonger. 

Første bekjentskap med svensken fikk askerbøringene da han ble hentet som hovedtrener foran 2007/08-sesongen. Han ble værende i tre sesonger, og ledet mannskapet til seriegull i 2008 – og finaletap mot Storhamar.

I 2010 vendte han tilbake til Sverige og Allsvenskan, men etter to sesonger kom han tilbake igjen til Asker foran 2012/13-sesongen. Han ledet blant annet laget til en finaleserie mot Stavanger Oilers i 2017, som endte med et bittert tap da Frisk på kontroversielt vis fikk annullert en scoring i overtidsspillet.

Ble syk

Etter 2017/18-sesongen var det slutt for Bergman som Frisk-trener, selv om han selv uttalte at han ønsket å fortsette i én sesong til.

I fjor ble det klart at 1. divisjonsklubben Comet hadde hentet Bergman tilbake igjen til norsk ishockey. Men bare noen måneder senere, måtte Comet droppe svensken som trener fordi han hadde blitt syk.

Det var en stund forvirring rundt sykdommen, blant annet ble det spekulert i om han hadde fått hjerneslag, men det benektet Bergman selv ovenfor svenske Aftonbladet.

– Så alvorlig er det ikke, det er mer lignende lumbago som er så slitsomt at jeg ikke kan gå eller gå på skøyter, og da kan jeg ikke jobbe, sa Bergman til avisen.

Sune Bergman etterlater seg samboer og sønnen Nicklas Dyrén.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.