Skip to main content

Tidligere Frisk Asker-spiller punkterte lungene etter takling

Tidligere Frisk Asker-spiller Oskar Nilsson skadet seg stygt under en kamp for sin svenske klubb Oskarshamn. 

Foto: Knut Bjerke

Oskar Nilsson har over 250 kamper for Frisk Asker. Torsdag ble han stygt skadet etter en takling som har rystet svensk ishockey. 

Nå venter et sykefravær på sidelinjen, etter at backen pådro seg hjernerystelse, punkterte lunger og trolig ribbeinsbrudd. Det var under torsdagens kamp mot Växjö at Nilsson ble liggende på isen, etter å ha blitt taklet inn i vantet av Växjö-spilleren Brendan Shinnimin. 

Taklingen kom i 2. periode av kampen, og Shinnimin fikk matchstraff i etterkant. Nilsson ble liggende flere minutter, før han ble hjulpet av isen.

Mister seks uker

I et intervju med svenske Aftonbladet forteller svensken at han har punkterte lunger, hjernerystelse og trolig ribbeinsbrudd etter hendelsen. 

– Jeg er skuffet og overrasket over at jeg ikke ser Shinnimin. Karrierens første hjernerystelse, sier Nilsson til den svenske avisen fra sykesengen. 

Der forteller han videre at han har blod i begge lungene, og at legene anslår at det vil ta seks uker før han er tilbake på isen. Bildene av ribbeina skal være uklare, og det er derfor usikkerhet rundt om har brudd eller ikke.

Over 200 kamper

Oskar Nilsson spilte for Frisk Asker i to perioder, og kom til klubben første gang i 2011, og ble to sesonger. Han vendte tilbake i 2015 og spilte ut sesongen 2017/18 før han vendte hjem til svensk hockey. 28-åringen har 255 kamper for Frisk Asker og har tidvis fungert som visekaptein i laget. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.