Skip to main content

Takket nei til større ligaer – åpner for å bli ut karrieren

Nicklas Dahlberg har vært Frisk Askers viktigste spiller i en årrekke. Målvakten har fått tilbud fra andre klubber, men aldri latt seg friste vekk fra Asker. 

Foto: Simen Solum Waagsether

Tre av syv sesonger har han blitt kåret til årets målvakt i eliteserien. Likevel har tilbudene fra utlandet aldri fristet. 

I de to første kampene i Champions Hockey League stoppet han 92 skudd, og slapp kun fem pucker bak seg. En av redningene fikk den østerrikske speakeren til å hylle målvakten over høyttaleranlegget i Stadthalle lørdag kveld.

Siden 2012 har Dahlberg vunnet tre priser som årets målvakt i eliteserien, og følgelig i en årrekke blitt omtalt som en av seriens beste målvakter. Samtlige syv sesonger har han endt med en redningsprosent på over 90 i grunnspillet. Etter NM-gullet i april, uttalte klubblegenden Ketil Wold at svensken nå er klubbens beste målvakt gjennom tidene – på bekostning av hans egen bror Vidar Wold.

Tror han avslutter karrieren i Frisk

Likevel har han blitt værende i Asker, og 34-åringen innrømmer nå at Frisk Asker trolig blir hans siste klubb. Han bekrefter samtidig at det gjennom årene har kommet interesse fra andre klubber. 

– Men ingenting som har vært tilstrekkelig interessant. Jeg trives veldig godt i Asker, sier Dahlberg. 

– Hvor har tilbudene kommet fra?

– Det blir uinteressant nå. Klubben har vært veldig bra for meg, og samtidig har det ikke kommet interesse fra en skikkelig superliga. Kommer tilbudet fra et slikt hold er nok alle interessert i å dra, sier Dahlberg. 

Dahlberg stoppet mye i CHL, men ikke alt. Her setter KAC Klagenfurt inn 2–0 i lørdagens kamp. 

Foto: Simen Solum Waagsether

– Ikke alle vil ut

En som er meget fornøyd med at Dahlberg aldri har takket ja til andre tilbud, er Frisk Asker-trener Jan André Aasland. Han er meget fornøyd med hva han har sett av sisteskansen i Champions Hockey League. 

– Vi håper han kan fortsette nivået han holdt i sluttspillet i fjor, og det virker som han starter akkurat der han sluttet, sier Aasland. 

Han mener svensken kunne spilt i en bedre liga.

– Ferdighetsmessig kunne han spilt et helt annet sted, men han trives i Asker og det er veldig viktig. Mange vil nok si det er overraskende at han ennå er her. Samtidig er det todelt. Han kunne fått muligheten i en liga som Allsvenskan (svensk nivå to), men der har han vært før og vet hva det går i. Det er en liga hvor det er lettere å komme seg videre til en større klubb, men det er tøft opplegg med mye reising i Allsvenskan, og jeg vet den muligheten ikke passer for alle, sier Aasland. 

Nicklas Dahlberg tok en stor slurk av den store ølflasken etter NM-gullet ble sikret i april. 

Foto: Knut Bjerke

Familien i Sverige

Selv om klubben er den samme som for syv år siden, er situasjonen nå ganske ny for målvakten. For første gang blir familien værende i huset hjemme i Sverige, mens Dahlberg har reist til Asker alene. 

– Det blir skole for barna i Sverige, men jeg skal reise over, og så kommer de over på besøk. Det blir spennende å se hvordan det går, sier Dahlberg.

– Vi har hele tiden hatt huset der borte, og det har vært planen å dra tilbake – selv om det ikke er noe vi har skrevet i stein, sier målvakten.

Dermed blir det økte flyutgifter på familien. Dahlberg skrev ny toårskontrakt med Frisk Asker etter NM-gullet, men innser nå at han glemte et viktig punkt i forhandlingene:

– Jeg burde nok forhandlet inn noen flybilletter der, sier Dahlberg og smiler. 

Møter Biel-Bienne

Fredag fortsetter gruppespillet i CHL, med hjemmekamp mot sveitsiske EHC Biel-Bienne. Første møtet var jevnspilt, og Frisk Asker tapte til slutt 1–2. 

Frisk Asker ligger nederst i gruppe A, uten poeng etter to kamper. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.