Skip to main content

Storseier til Frisk Superlag mot Frisk Asker

Ett år etter at laget ble etablert, møtte Frisk Superlag heltene til kamp: – Julekvelden kommer tidlig.

Se opptak fra Frisk Superlag-Frisk Asker direkte øverst i saken.

Frisk Superlag ble startet opp i 2018 som et ishockeytilbud for personer med utviklingshemming og spesielle behov i Asker. Da laget ble etablert, uttalte initiativtager Lars Martin Tannæs-Fjeld at målet var å gi gruppen flere muligheter til å være aktiv.

Frisk Superlag er et ishockeytilbud for personer med utviklingshemminger og spesielle behov i Asker. Torsdag møter de eliteserielaget Frisk Asker til kamp.
Frisk Superlag er et ishockeytilbud for personer med utviklingshemminger og spesielle behov i Asker. Torsdag møter de eliteserielaget Frisk Asker til kamp.
Foto: superlaget.no

Majoriteten av lagets 12 spillere er hockeyfans, og helt siden tilbudet kom på plass har drømmen vært å spille kamp mot Frisk Askers eliteserielag.

Torsdag kveld gikk drømmen i oppfyllelse, når de to lagene møttes til en showkamp i Askerhallen.

– Veldig mange av spillerne har gått på hockeykamp siden de var barn, og er hardbarka Frisk Asker-fans, og det er grunnen til at de nå har startet å spille selv. Å få muligheten til å spille en kamp mot Frisk Asker motiverer enormt. Julekvelden kommer tidlig i år, sier Tannæs-Fjeld.

Frisk Asker stiller med sine beste menn til kampen mot Superlaget.

Frisk Asker stiller med sine beste menn til kampen mot Superlaget.

Foto: Karl Braanaas

Blant spillerne er hans bror Simen Tannæs-Fjeld. De to gjennomførte i 2013 en skiekspedisjon på 43 mil på ski mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven i Nordvest-passasjen, og ble samme år kåret til «Årets Bankende Hjerte» i Budstikka. Duoens storebror, Rikard Fjeld, er lagets trener.

Viser kampen direkte

Torsdag kveld, klokken 18.50, ble pucken droppet i Askerhallen – og kampen ble sendt direkte på budstikka.no. Kampen kommenteres av TV 2s kommentatorer Ole Magnus Berglund og Henrik Harto Reisvang, som til daglig kommenterer eliteserielagets hjemmekamper.

Se kampen øverst i saken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.