Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Storhamar-trener krever nye dommere før mandagens finale

ANNULERTE: Roy Stian Hansen annulerte scoringen til Storhamar.

Fredrik Söderström var rasende etter at dommerne brukte 12 minutter på å annullere det som kunne vunnet kampen for Storhamar. Nå vil han ha nye dommere før mandagens avgjørende kamp.

STORHAMAR-FRISK ASKER 2-3 (2-3 i kamper)

Han var svært irritert etter tapet.

Tre minutter før Kyle Bonis avgjorde kampen for Frisk Asker, hadde dommer Roy Stian Hansen annullert en Storhamar-scoring.

Målscorer Robin Dahlstrøm var ikke i målgården da skuddet gikk, men det var lagkamerat Troy Josephs. Avgjørelsen dommerne måtte ta, var om Josephs hindret Frisk Asker-målvakt Niklas Dahlberg fra å redde.

– Jeg har sett situasjonen. Den skal ikke annulleres. Det er trafikk foran mål, men ikke nok til å hindre målvakten. Jeg opplever ikke at deres målvakten blir tilstrekkelig hindret for å annullere den scoringen, sier Söderström.

Dommerne brukte 12 minutter på avgjørelsen.

– Klarer man komme frem til riktig avgjørelse på 12 minutter, så viser det bare at dommerne er enormt usikre. Det er et dilemma, for så komplisert er ikke den avgjørelsen, sier Söderström.

– Har du forståelse for at det er en vanskelig avgjørelse?

– Ja, men vi må slutte å beskytte dommerne. De får godt betalt, og har tatt på seg et ansvar om å dømme denne finalen.

Dommerne får støtte av sjefen

Dommerne ønsket ikke å svare på spørsmål fra Budstikka, men dommersjef Geir Thomas Olsen forteller at han mener dommerne gjorde rett.

– Bildene viser at målvakten ikke får strukket ut benet, og da kan man bruke video for å vurdere om det er «goalie interference». I slike situasjoner kan du ta bort målet, men ikke dømme utvisning. Det er et brukbart trykk på dommerne nå, men min vurderinger at de gjør rett, sier dommersjefen.

 

IRRITERT: Storhamar-trener Fredrik Söderström.

Vil ikke kommentere

En som derimot satt stille i båten, var Frisk Asker-trener Jan André Aasland.

– Jeg har ikke sett situasjonen. Jeg rakk såvidt å se litt på storskjermen, men ikke nok til å vite for sikkert, sier Aasland.

– Er det riktig at én fra Asker og én fra Hamar dømmer disse kampene?

– Det vil jeg ikke kommentere. Tror dommerne gjør så godt de kan uansett, sier Aasland.

– Söderström vil ha nye dommere. Støtter du han i det?

– Det samme for meg, jeg legger ikke for mye energi på dommerne. Vi må roe ned fokus på dommerne, sier Aasland.

Fra Asker og Hamar

Han er også svært opprørt over at dommer Roy Stian Hansen dømmer for Storhamar, mens den andre dommeren, Jørn Mccall Ekeberg, er fra Nesøya i Asker.

– Vil du nå ha nye dommere til mandagens kamp?

– Ja. Det er patetisk at en dommer fra Asker og en fra Hamar dømmer denne finalen. Dette er faen ikke 17. mai hvor vi løper rundt å klemmer hverandre, sier Söderström, og legger syrlig til:

– Vi kan sikkert finne noen flere dommere fra Hamar og Asker, så blir det fryktelig trivelig.

Dommersjef Geir Thomas Olsen forteller at den uttalelsen får stå på Söderströms egen regning.

– Klubbene kommer aldri til å få bestemme hvem som dømmer eller ikke dømmer en kamp. Det har aldri skjedd, og vil aldri skje, sier dommersjefen.

– Hvorfor er det en fra Hamar og en fra Asker som dømmer?

– Det er enighet mellom forbund og klubber at de vi mener er de beste dommerne, skal dømme finalen. Så får det heller bli nye vurderinger på det i fremtiden, sier Olsen.

Det var mildt sagt delte meninger om situasjonen på sosiale medier:

aldri mål, glem det.— Anders Kvam (@AndersKvam) April 13, 2019
Hvis jeg har forstått reglene riktig, har dommerne belegg for å annulere målet. Allikevel en vanskelig avgjørelse i en så avgjørende situasjon. For et sirkus det blir frem til mandag.— Erik Follestad (@ErikFollestad) April 13, 2019
Uansett rett eller galt. At dommerne ikke gjør rede for seg til pressen er ikke akseptabelt. Paret må bort. Ferdig snakket. Null kontroll og ikke noe respekt fra begge leire. #2hockey— Dima Smirnov (@DimaASmirnov) April 13, 2019
Da må jeg strekke henda i været. Jeg tok (litt) feil, de kan ikke se etter offside i målgården, men goalieinterference. Da blir det en tolkningssak. Etter bildene synes jeg dommerne da gjør rett.??— Sjur Robert Nilsen (@sjurrn) April 13, 2019
Les flere artikler