Skip to main content

Steg for steg for Frisks nyervervelse

Reid Petryk (i oransje) er endelig mer og mer på isen for Frisk Asker. Her er han nære ved å score søndag.

Foto: Karl Braanaas

Frisk Askers nyervervelse Reid Petryk ble skadet omtrent idet han kom til klubben. Nå kommer han endelig stadig oftere på isen.

FØLG LILLEHAMMER - FRISK ASKER HER FRA KL. 19.00

Allerede i første treningskamp, mot Vålerenga 11. august, kjente canadiske Reid Petryk på en ryggskade. Den holdt han ute av store deler av Frisk Askers sesongoppkjøring, og også kamptroppen i alle de fire Champions Hockey League-kampene laget så langt har spilt.

Under seriepremieren mot Vålerenga 14. september, var Petryk endelig tilbake på isen, og fikk ni minutters spilletid, mens det ble drøyt åtte og et halvt minutt mot Manglerud sist torsdag. Og søndag, da Frisk Asker til tider feide Sparta av isen og vant 4-1, fikk Petryk fem minutter.

– Det er alltid tøft å komme tilbake fra skade. Jeg har fått litt spilletid nå, og det er fint å komme inn i kamptempo igjen, sier Petryk.

– Det ha vært veldig frustrerende å være ute. Jeg tror alle skader som varer lenger enn en uke vil gå inn på deg til en grad. Du ser på laget ditt spille og du vil så gjerne være der ute. Det er definitivt tøft.

Ettårskontrakt

Frisk Asker er 26-åringens første europeiske klubb. Han har, som flere spillere fra det amerikanske kontinent før han, signert en ettårskontrakt med Frisk Asker.

–Jeg prøver å ikke tenke på den kontrakten i forbindelse med skadesituasjonen. Jeg vet at når jeg begynner å spille igjen vil poengene og alt annet komme, og jeg vil føle meg som meg selv igjen. Jeg vil begynne å spille mitt spill, så vil alt falle på plass.

Hyller støtteapparatet

Petryk, som har fått tilnavnet the Canadian Sniper (den canadiske snikskytteren) av sine lagkamerater, har så langt spilt med forskjellige rekker. Han gleder seg til å få mer spilletid med en fast rekke, og å bygge kjemi med denne.

 – Hvordan har det ellers vært med tanke på å finne seg til rette?

– Guttene har vært fantastiske. De har vært fantastisk hyggelige. I tillegg har trenerne vært bra og fysioterapeutene og de jeg har jobbet med den siste måneden her har vært utrolige, og hjulpet meg masse, skryter Petryk.

– Dette er en flott organisasjon, og jeg er veldig glad for å være her.

Og trener Jan André Aasland er på sin side glad for å få tilbake sin nyervervelse.

– Det er veldig bra å få inn Reid igjen. Jeg synes han har gjort veldig gode kamper etter comebacket, der han viser glimt av hva han er bra på. Så får vi håpe smellen som har holdt han ute har gitt seg helt, og at han kan spilles i form igjen, sier Aasland.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.