Skip to main content

Stavanger Oilers seiler fra Frisk Asker i toppen

Tabelltoppen forsvinner fra Frisk Asker. Her fra helgens kamp mot Storhamar. 

Foto: Karl Braanaas

Frisk Asker dro til Stavanger med håp om å bli den første til å slå siddisene til fulltid. Slik ble det ikke. 

STAVANGER-FRISK ASKER 5–2

For det er liten tvil om at Stavanger Oilers har rustet opp, i jakten på deres første gull siden 2017. Så langt er de ubeseiret etter fulltid, og tabelltoer Frisk Asker klarte ikke stoppe rekken tirsdag kveld. 

Nå skiller elleve poeng de to lagene, og samtidig har Lillehammer skjøvet Frisk Asker ned på en tredjeplass. Etter en historisk god start har Frisk Asker nå tapt fire av sine fem siste kamper. 

Petryk-dobbel

Frisk Asker kan likevel glede seg over at Reid Petryk for alvor ser ut til å ha funnet tilbake til formen, etter at en ryggskade satt han ut av spill i sesongstarten. Mot Oilers ble han toneangivende, med to scoringer. 

Den første kom i åpningsperioden, der de to lagene leverte et fyrverkeri av en ishockeykamp – med gode sjanser til begge lagene, og høy temperatur på isen. Gregory Mauldin åpnet målkontoen med en scoring i overtall, før Petryk svarte to minutter senere. 

Godt hjulpet av Hampus Gustafsson, som dro pucken dypt inn i sonen. Petryk holdt igjen, og mens Oilers-forsvaret seilte forbi – fikk canadieren stå alene foran mål da pasningen kom. Skuddet var raskt, og godt nok til å overliste Henrik Holm i vertenes bur. 

Scoret med rumpen

Gleden ble kortvarig. Kun minutter senere fyrte tidligere Frisk Asker-spiller Patrick Ulriksen av et skudd, som gikk via rumpen til Kristian Forsberg. Pucken endret såpass retning at Nicklas Dahlberg var utspilt. 

Verre kunne det blitt, da Tommy Kristiansen jublet for scoring like før hvilen. Observante dommere så at spilleren slo på Dahlberg i forkant av scoringen, og dermed fikk Oilers-spilleren heller to minutter i fryseboksen. 

To raske

Vertene startet den andre perioden med to raske scoringer av Brady Brassart og Dan Kissel, noe som langt på vei knuste poenghåpet til Frisk Asker. Petryk reduserte en gang i den tredje perioden med et lekkert skudd, men gleden druknet raskt da Nolan Zajak gikk fra egen sone – dro av et par Frisk Asker-spillere – og satte pucken i mål til 5–2. 

Noen sluttspurt kom aldri fra Frisk Asker, som går inn i november med en tapsrekke på samvittigheten. 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.