Frisk-tap ga Tønsberg-opprykk

AVGJØRELSEN: Tønsbergs Christian Saxrud har nettopp scoret på straffe mot Frisk-keeper Michael Garman og hele Tønsberg-laget jubler for opprykk til eliteserien. FOTO: ANETTE ANDRESEN

AVGJØRELSEN: Tønsbergs Christian Saxrud har nettopp scoret på straffe mot Frisk-keeper Michael Garman og hele Tønsberg-laget jubler for opprykk til eliteserien. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Det vat full opprykksjubel i Askerhallen. Men det var Tønsberg som jublet for opprykk og ikke hjemmelaget Frisk.

DEL

Tønsberg vant nemlig kampen 4–3 etter spilleforlengelse og straffeslag og sikret seg med det de to poengene de trengte for å sikre opprykket. Dermed er for første gangen et lag fra Vestfold klar for eliteserien i ishockey.
– Det er litt spesielt med slik jubel i vår egen hall og av et annet lag enn oss, innrømmer Frisk-trener Tomas Sandlin.

SE BILDENE FRA KAMPEN HER.

Mente pucken var i mål

Fra spilleboksen fikk han se et Frisk-lag som ikke fikk noen god start.
– Vi spiller rufsete fra start, sier svensken.
Tønsberg ledet 2–0 etter den første perioden. Etter midtperioden var stillingen 3–2 til gjestene etter at Joachim Flaten of Richard Purslow hadde redusert og utlignet for hjemmelaget.

I den tredje perioden utlignet Mikael Dokken tidlig til 3–3 og både trener Sandlin og resten av laget trodde Fredrik Rålm hadde avgjort for Frisk i spilleforlengelsen, men dommeren mente at pucken aldri hadde vært over mållinjen.
– Jeg mener bestemt at det var mål. Vi hadde fortjent å vinne denne kampen, mener Tomas Sandlin.

Tap uten innvirkning

I forhold til ny eliteseriekontrakt hadde de ingenting å si at Frisk bare fikk med seg ett poeng i den siste hjemmekampen denne sesongen. Uansett hvordan det hadde gått mot Tønsberg må de oransje vinne i full tid på bortebane mot Manglerud Star førstkommende lørdag om de skal spille mot Tønsberg igjen neste sesong.
 

Artikkeltags