Frisk utklasset Comet

Frisk spiller treningskamp mot Vålerenga på Jordal amfi. Bildet er fra en tidligere kamp.

Frisk spiller treningskamp mot Vålerenga på Jordal amfi. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

(Frisk Asker - Comet 10-3) Med kniven på strupen innfridde Frisk Asker. Dermed lever håpet om fortsatt spill i eliteserien.

DEL

Frisk Asker tok sin første seier i kvalifiseringen da de knuste Comet på hjemmebanen søndag. Etter en rufsete førsteperiode, var Frisk klart bedre enn Comet.

- Det var deilig å vinne i dag, men dette var bare én av tre, sier Frisk-kaptein, Erik Follestad Johansen.

Har ikke råd til å tape

For Frisk kan ikke hvile på laubærene. De må fortsatt vinne de to gjenstående kampene i kvalifiseringen, og da venter vesentlig hardere motstand enn i dag.

- Dette var en kamp vi nesten ser på som en selvfølge at vi vinner. Såpass høye krav stiller vi til oss selv. Denne seieren betyr ingen ting dersom vi ikke slår Tønsberg og Manglerud Star, påpeker Follestad Johansen.

Ingen ting avgjort

Trener Thomas Sandlin føler laget hans har knekt koden i forhold til hvordan de skal spille i kvalifiseringen.

- I serien har vi stort sett spilt forsvar og satset på kontringer. I kvaliken har vi derfor slitt litt med å finne balansen mellom forsvar og angrep. Vi har hatt en tendens til å blottlegge oss, og nærmest vært litt overmodige når vi har gått i angrep. Etter den første perioden i dag føler jeg vi fant riktig balanse, og det lover godt for resten av kvalifiseringen. Det virker som vi måtte ha tre kamper for å finne den, oppsummerer Sandlin.

På torsdag venter Tønsberg hjemme i Askerhallen. At vestfoldingene ikke maktet å sikre opprykket i dag, syntes Sandlin var helt greit.

- Jeg er vel en av få som mener det var positivt. Slik jeg vurderer det, hadde det vært verre å møte et avslappet Tønsberg som allerede var klar for eliteserien. Nå kan det snike seg en del tanker inn hos dem, påpeker svensken.

Men der får han ikke støtte av Follestad Johansen.

- Jeg hadde håpet Tønsberg vant i dag. Da hadde de sikkert gått ut på byen både i kveld, i morgen og sikkert torsdag også, ler Frisk-backen.

Når to kamper gjenstår, ser tabellen slik ut:

Tønsberg    4    2    1    1    0    24    -    11    9
Manglerud Star    4    1    2    0    1    14    -    11    7
Frisk Asker    4    1    1    2    0    20    -    14    7
Comet    4    0    0    1    3    8    -    30    1

Artikkeltags