Flaten til engelsk topplag

Joachim Flaten skal spille for engelske Manchester Phoenix neste seong.

Joachim Flaten skal spille for engelske Manchester Phoenix neste seong. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Joachim Flaten har bestemt seg for å forlate Frisk Asker til fordel for engelske Manchester Phoenix.

DEL

Flaten har vært en av Frisk Askers viktigste og mest rutinerte spillere de siste sesongene, men etter årets sesong, hvor Frisk Asker så vidt berget plassen i eliteserien, uttrykte angrepsspilleren at han ønsket nye utfordringer. Nå har han bestemt seg, og valget falt på det engelske topplaget Manchester Phoenix.

- Det er et lag med ambisjoner om å vinne serien denne sesongen, og det kommer til å bli en veldig spennende utfordring, sier Flaten.

25-åringen påpeker at det først og fremst var totalpakken, med kombinasjon av studier ved siden av hockeyen, som var hovedårsaken til at han valgte det engelske laget.

- Jeg får dekket en veldig god MBA-utdannelse ved Bolton University, i tillegg til at det er bra pakke med lønn, fri bil og bolig, sier Flaten, som nettopp gikk ut fra BI med toppkarakterer.

Dårligere nivå enn eliteserien

Ishockeyspilleren har ikke så stor kjennskap til den engelske ligaen, og kjenner heller ikke laget mer enn at det er et topplag.

- Jeg vil anta at nivået ligger på samme nivå som lagene på nedre halvdel i den norske eliteserien, men det blir uansett gøy å være en del av et topplag, konstaterer han.

Flaten har signert en ettårskontrakt med laget fra Manchester.

- Jeg har tenkt å spille der en sesong, og så kommer jeg tilbake og spiller for Frisk Asker, som forhåpentligvis har noe på gang, nå som de har fått inn Sune (Bergman) igjen.

- Det var ikke aktuelt å signere for noen annen norsk klubb, og spesielt ikke et annet lag i Oslo-regionen, poengterer Flaten, som hadde tilbud fra flere klubber enn Manchester Phoenix.

Les flere sportssaker her

Artikkeltags