Skip to main content

Slipper karantenehotell etter VM-spill

Christian Kåsastul skulle egentlig i hotellkarantene etter VM i ishockey. Det slipper den tidligere Frisk-spilleren nå.

Christian Kåsastul skulle egentlig i hotellkarantene etter VM i ishockey. Det slipper den tidligere Frisk-spilleren nå.

Foto: KARL BRAANAAS

De norske VM-spillerne i ishockey slipper karantenehotell etter at de kom hjem til Norge. Christian Kåsastul (24) er lettet. 

Det var forventet at de norske VM-spillene i ishockey skulle sitte på et karantenehotell i tre dager etter at de kom hjem fra mesterskapet i Latvia. Tirsdag ble det en endring på det.

– Det var deilig å slippe. Vi har levd i en boble i over fem uker, og ikke vært i kontakt med noen utenom ishockeyen, sier den tidligere Frisk Askert-spilleren Christian Kåsastul på telefon til Budstikka. 

Han ventet da på kjæresten Martine Halvorsen, som skulle hente han på karantenehotellet på Helsfyr i Oslo. Før selve mesterskapet var landslaget på treningssamling i Danmark.

– Hun var ikke så veldig fornøyd da vi først skulle i karantene etter å ha vært borte i over fem uker. Heldigvis løste det seg, sier 24-åringen som har spilt i Frisk Asker i to perioder. 

Sist sesong spilte han for den svenske klubben AIK, men er for tiden kontraktsløs.

Raste

Det norske ishockeymiljøet, og andre idrettsprofiler, fyrte seg voldsomt opp mot den norske regjeringen, og spesielt kulturminister Abid Raja. Årsaken var at de norske iskrigerne måtte i karantenehotell på grunn av smittefaren for covid-19, samtidig som spillerne på det norske A-landslaget i fotball slapp dette.

– Jeg er forbannet på vegne av spillerne som har ofret syv uker. De har gledet seg til å dra hjem til sine kjære familiemedlemmer og leke på gulvet med barna sine. De ville ikke ha satt Norge i fare ved å sone karantenen hjemme, sa landslagssjef Petter Thoresen da det ble klart at spillerne opprinnelig måtte i karantene.

Men tirsdag ga altså kommuneoverlegen i Oslo grønt lys for at spillerne kunne dra hjem.

– Det var selvfølgelig veldig kjipt da vi først fikk beskjeden om at vi måtte i karantene, og det føltes som om vi ble urettferdig behandlet. Samtidig er det ikke vi som bestemmer, men det var uansett deilig å slippe hotellkarantene, sier Kåsastul. 

– Jeg har uansett forsøkt å ikke bry meg så mye. Jeg følger bare hva de andre gjør, smiler den tidligere Frisk Asker-backen.

Ikke avgjort

Kåsastul sier det fortsatt ikke er avklart hvor han kommer til å spille ishockey den kommende sesongen. Han har tidligere signalisert at han ønsker å fortsette karrieren i utlandet.

– Ingen ting er avklart. Men VM gikk veldig bra, så jeg håper at det kan bety en del. Jeg håper det er klubber som har fått med seg det, sier Kåsastul.

Asker-guttene Max Krogdahl, Thomas Valkvæ Olsen og Michael Haga var også med i VM for Norge. Norge endte til slutt på en syvendeplass i sin gruppe. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.