Skip to main content

Skylder på overtenning etter kaoskamp i Askerhallen

Storhamar fikk revansje for finaletapet i Askerhallen i april. Det ble tidvis litt ampert blant spillerne, som fikk hyppige besøk i utvisningsboksene. 

FOTO: KARL BRAANAAS

Frisk Asker-trenerne etterlyste energi i forkant av Storhamar-kampen. Responsen var i overkant, mener Vidar Wold. 

FRISK ASKER-STORHAMAR 2–4

For utvisningene rant på for Frisk Asker i den andre perioden, og etter over tosifret antall minutter i undertall slo Storhamar tilbake – og startet snuoperasjonen. 

Hele 22 utvisningsminutter, 18 i den andre perioden, måtte Frisk Asker tåle. 

Det kan ha kostet kampen, mener trener Vidar Wold – som måtte se Storhamar få revansje i Askerhallen, etter finaletapet i april. 

– Vi etterlyste mer energi etter noen kamper som har vært litt flate, blant annet borte mot Sparta Sarpsborg (1-3-tap) torsdag. Vi er fornøyd med at intensiteten løftet seg, men det ble kanskje litt i overkant, mener Wold – som omtaler de mange utvisningsminuttene som unødvendige. 

Petter Kristiansen (t.h.) depper etter ny baklengs mot Storhamar. Undertallsspesialisten fikk mye å gjøre lørdag. 

Foto: Karl Braanaas

Storhamar best i gang

Det var Storhamar som kom best i gang i Askerhallen, og nysigneringen Rasmus Ahlholm var farlig nær ved et par anledninger – før en utvisning ga Frisk Asker et pusterom. Overtallsspillet var i ferd med å ebbe ut, da Storhamar plutselig fikk en ny utvisning grunnet for mange spillere på isen.

Da smalt det fra Frisk Asker. I overtall fyrte Endre Medby av fra distanse, mens Reid Petryk blokkerte sikten for Storhamars målvakt. Pucken gikk uhindret inn i mål, og Frisk Asker var foran.

Like etter var det Frisk Asker som havnet i undertall, og Jonas Løvlie utlignet for gjestene.

Vidar Wold og Jan André Aasland etterlyste energi i Frisk Asker, og fikk mer enn de ba om. 

Foto: Karl Braanaas

Godt spill

Frisk Asker brukte ikke lang tid på å score, og en tidligere Storhamar-duo tok tilbake ledelsen like før den første pausen. 

Mikael Dokken dro pucken med seg bak mål, og tre Storhamar-spillere jaget etter. Ingen tenkte på Fredrik Lystad Jacobsen, som fikk stå alene foran mål og sette inn 2–1.

Undertall

Den andre perioden ble langt tyngre, for et Frisk Asker lag som havnet i undertall to ganger før seks spilte minutter – og totalt måtte tåle 18 utvisningsminutter i perioden.

De gjentatte utvisningene gjorde at Frisk Asker måtte spille mye i egen sone, og holdt unna til det gjensto drøyt halvannet minutt av perioden. Christian Bull utlignet for gjestene, noe overraskende på et sjeldent tidspunkt hvor lagene spilte fem mot fem.

Perioden vil likevel huskes best for de stadige slåsskampene, som sendte fire spillere ut i boksen for roughing – samtidig som at Frisk Asker måtte tåle to lagstraffer for å bruke for mange spillere på isen.

- Den ene var grei, men den andre kan diskuteres. Det koker der ute, og vi føler at avgjørelsene går litt i mot. Dommerne dømmer og vi må være mer disiplinerte, det er ingen hokus pokus, sier Wold. 

En frustrert Nicklas Dahlberg innser at slaget er tapt. 

Foto: Karl Braanaas

Presset på

Frisk Asker virket slitne etter en lang periode med mye undertallsspill, og Storhamar kjørte på for seier med langt mer energi i spillet. 

– Vi har en god bredde, så belastningen skal vi takle. Problemet er at det blir veldig skjevt i fordelingen av spilletid, og da blir det mye på enkelte spillere. Jobben vi gjør i undertall er veldig god, og all honnør til undertallsgutta, sier Wold. 

Frisk Asker holdt godt unna lenge, men to minutter før slutt fikk Phillip Marinaccio omsider omsatt en sjanse til mål. Hjemmelaget tok ut målvakt, og da Storhamar fikk en utvisning halvannet minutt før slutt – kjørte Frisk Asker seks mot fire i håp om en utligning. 

Dessverre slo det hardt tilbake, og Storhamar satte inn 2–4 på åpent mål fra egen sone. 

Storhamar kryper opp i ryggen på Frisk Asker, som er nummer to på tabellen. Frisk Asker har stadig ett poeng forsprang, og to kamper mindre spilt. Andre veien er det verre, hvor Stavanger Oilers leder med fem poeng - med én kamp mindre spilt enn Frisk Asker. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.