Skip to main content

Skadeproblemer har gitt trøblete CHL-oppkjøring - men Frisk-sjefen føler seg trygg

Reid Petryk (t.h.) er usikker før torsdagens CHL-kamp mot EHC Biel-Bienne. Her i samtale med Victor Björkung (t.v.) og Alex Lavoie under den første treningsuken med Frisk Asker. Ryggproblemene kom kort tid etter.

Foto: Simen Solum Waagsether

En rekke profiler har hatt skadeproblemer i oppkjøringen til CHL. Reid Petryk er stadig usikker foran morgendagens CHL-start.

Det hele startet med en amper treningskamp mot Vålerenga, hvor flere av Frisk Askers backer måtte gå av med skade. I tillegg merket Reid Petryk en gammel ryggskade i løpet av kampen, og har siden gått skadet store deler av oppkjøringen. 

– Nå er jeg ingen lege, men det stemmer at han har merket noe i ryggen som har gjort det vanskelig på is. Han blir med til Sveits, men må vurderes helt opp til dropp torsdag, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland. 

I tillegg har målvakten Nicklas Dahlberg kun spilt én av tre treningskamper, foruten de 20 minuttene han spilte før han gikk av isen mot Vålerenga søndag. På tribunen satt Hampus Gustafsson og Magnus Geheb, men de to skal være klarert for spill torsdag kveld. Fasit etter tre treningskamper er to tap mot Vålerenga og én seier over Sparta Sarpsborg. 

– Vi har hatt mye inn og ut på skadefronten, men føler oss trygg på gruppen. Heldigvis har vi en bred tropp, og CHL-rekkene ser vi ganske klart for oss, sier Aasland. 

Onsdag reiser en samlet Frisk Asker tropp ned til Sveits, hvor EHC Biel-Bienne venter i Tissot Arena. 

Jan André Aasland plukket av Nicklas Dahlberg (t.h.) etter kun én periode i generalprøven mot Vålerenga. Sisteskansen ble tatt av i frykt for skader.Foto: Simen Solum Waagsether

Sparer ingen

Frisk Asker har tidligere vært klare på at turneringen ikke skal gå på bekostning av seriestarten i eliteserien. Etter fjorårets NM-gull har trenerduoen Jan André Aasland og Vidar Wold uttalt at de ønsker å forbedre fjorårets femteplass i eliteserien, og vise at laget kan holde det gode nivået over en hel sesong. 

Likevel skal ingen spares når CHL-droppen går torsdag. 

– Vi har vært inne på tanken å gi flere erfaringen (i Europa), og bruke mange spillere, men når vi først er der har vi besluttet å gå på med det beste vi har, sier Aasland, som forteller at han blant annet tok av Dahlberg i siste treningskamp i frykt for skader inn mot seriestart.

Den forsiktige bruken av Petryk har også handlet om å få maksimal kapasitet ut av spilleren ved sesongstart. Selv om eliteserien er det viktigste for Frisk Asker, vil ingen spillere bli plukket av underveis i CHL-kampene. 

– Vi er såpass konkurransemennesker at vi ikke kommer til å plukke av spillere av frykt for skader. Når fløyta først går skal vi glemme seriestarten litt og kjøre på, lover Aasland. 

Tett program

Frisk Asker ankommer Biel/Bienne sent onsdag kveld, og spiller første kamp allerede torsdag. Derfra reiser de fredag morgen til Klagenfurt, hvor andre kamp i gruppespillet venter lørdag. I mandagens utgave av Budstikka kom vi i skade for å skrive at kampene ble spilt fredag og søndag, mens det riktige er altså torsdag og lørdag. 

  • Champions Hockey League er en årlig europeisk ishockeyturnering som startet sesongen 2014/15.
  • Turneringen er en videreutvikling av den tidligere European Trophy. 
  • 32 lag fra Europa deltar i årets turnering der Frisk Asker er det eneste norske laget. 
  • Dette er første gang Frisk Asker er med i turneringen, men fire andre norske lag har deltatt tidligere (Stavanger Oilers, Storhamar, Lørenskog og Vålerenga). Frisk Asker kvalifiserte seg gjennom å vinne det norske sluttspillet forrige sesong. 
  • Frisk Asker møter sveitsiske EHC Biel-Bienne, østerrikske KAC Klagenfurt og finske Tappara Tampere i gruppespillet. 
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.