Skip to main content

Serieleder Frisk med et tosifret antall mål i Oslo

Frisk Asker har imponert stort denne sesongen. 

Foto: EVA GROVEN

Frisk Asker har imponert voldsomt denne sesongen. Torsdag kveld ble nestjumbo Grüner slaktet i Oslo. 

Grüner - Frisk Asker 1-10 (0-3, 0-3, 1-4)

Asker-guttene står med hele 33 poeng på 13 kamper og topper tabellen, fire poeng foran Storhamar. Seieren mot Grüner var lagets sjette strake seier. Frisk Asker dro til Oslo som ligaens mestscorende lag og møtte det laget i eliteserien som hadde sluppet inn flest. 

— Vi hadde ikke ventet 10 mål på forhånd. For det første trodde vi ikke det skulle være lett her i dag. Vi gikk inn til kampen med en innstilling om at Grüner er et så godt lag at de kan slå alle, så vi var ganske fokuserte på at det kunne bli en tøff kamp. Det ble 10-1 og det blåste litt på slutten, men vi er ganske solide over de to første periodene. Vi gjør lite feil defensivt og scorer noen fine mål. Vi er litt mindre fornøyd med siste periode i forhold til måten vi ønsker å se ut på, men når du scorer ti i en hockeykamp er det bra, sier Wold.

Åtte målscorere

Storscorer Granholm åpnet målshowet med sitt tiende for sesongen. Hele åtte spillere kunne notere seg i målprotokollen i Oslo torsdag kveld. Thomas Valkvæ Olsen fikk æren av å sette inn kveldens siste for serielederne. 

— Hvordan opplever du målet ditt?

— Ganske flyt. Jeg står foran mål og blir skutt i magen og så detter den ned på åpent mål. Jeg tar den, sier Valkvæ Olsen.

— Flyt kan vel beskrive absolutt beskrive sesongen dere er inne i nå også?

— Flyt og flyt. Jeg tenker den er fin hvert fall. Vi jobber bra som et lag, er ganske solide hjem og gjør mye mål. Det er mer solid enn flyt. Vi starter veldig bra i dag. Når vi spiller mot Grüner er de ganske avhengige av å gjøre en bra første periode for å være med i matchen. Da synes jeg det er veldig bra av oss å egentlig drepe kampen i første periode. Vi lar dem ikke komme inn og vi fortsetter bra i andre og kampen ble kanskje litt død i tredje periode. Det er litt synd vi slipper oss ned, men det er sånt som skjer når man har en såpass stor ledelse.

Misfornøyd med siste periode

Selv om Frisk Asker vant alle periodene med tre mål var det mer åpent i siste periode. Grüner hadde flere muligheter, men Dahlberg var god i buret. 

— Vi gjør en bra kamp. Spesielt i de to første periodene så spiller vi som vi skal og spiller stabil hockey. I siste periode synes jeg det blir litt for mye frem og tilbake, men vi lykkes ganske bra i den perioden også, sier Dahlberg.

Da Grüner reduserte hørte alle som var tilstede i Grünerhallen frustrasjonen til Frisk Askers svenske keeper. Han skrek ut og så ikke fornøyd ut.

— Var du veldig frustrert da nullen glapp?

— Det var ikke så mye at nullen forsvant egentlig. Jeg synes vi er litt slurvete i tredje periode og spiller ikke slik var blitt enige om. Det var litt frustrerende, men det spiller ikke noen stor rolle på en dag som denne. Leder man med 5-6 mål blir fort kampene slik.

Frisk Asker møter Sparta hjemme i Askerhallen allerede på lørdag. 

— Vi skal ta med oss det at vi er effektive og at vi har mange målscorere. Det er litt av bredden vi har hatt. Vi har sagt det hele veien at når de antatte toppspillerne våre ikke scorer så er det viktig at det er andre som står fram. Det viser bredden vi har i dette laget. Det er hyggelig og så har vi kanskje litt fokus på at vi har kamp igjen allerede på lørdag så det blir en del bytter i siste periode. Det var bra dette her, sier en fornøyd Wold.

Vi fulgte kampen:

20.00 - Slutt! Frisk Asker knuser Grüner 10-1 i Oslo. Frisk Asker vinner skuddstatistikken 30-24. 

19.34 - Så er det hjemmelagets tur til å avblåses for icing. 

19.12 - Bortelaget avblåses for icing. 

17.58 - MÅL! Og det gjør de også. Björkung skyter fra blå før Valkvæ Olsen plukker opp pucken inne i målgården og scorer Frisk Askers tiende!

17.16 - To-minutter på Horrsell hos Grüner. Frisk får muligheten til å komme opp i et tosifret antall scoringer i kveld i dette overtallsspillet. 

16.57 - Offside på Frisk Asker. 

16.20 - Frisk er nære inne foran mål igjen. Granholm får ikke noen scoring denne gangen når han stoppes alene mot to. 

12.59 - MÅL! Like etter øker Frisk igjen! Bjørndal ute på venstre spiller lekkert over til Frøshaug som er sikker som banken og setter inn 9-1. 

12.48 - MÅL! Og Frisk øker ledelsen igjen. Denne gangen er det Wold som blir spilt inn foran mål og setter inn Frisks åttende for kvelden. 

11.26 - MÅL! Grüner reduserer til 1-7 ved Salsten. Dahlberg som har stått en god kamp gir uttrykk for sin frustrasjon over det baklengsmålet. 

10.16 - Offside på Grüner. 

9.48 - MÅL! Like etter Grüner var nære på er det Gustafsson som scorer inne foran mål. 

9.30 Dahlberg gjør en god jobb og får bra hjelp av Macintyre som hindrer hjemmelaget scoring. 

8.30 - Kuronen bruker litt tid med pucken bak eget mål. Frisk ser komfortable ut selv om hjemmelaget har prøvd seg i tredje periode. 

5.55 - Grüner spiller seg frem til en god mulighet, men Thomassen gjør en kjempejobb i å hindre avslutning. 

4.50 - Grüner tror de klarer å holde pucken inne i sonen, men det dømmes offside. Det så ut som pucken så vidt var over blå. 

4.12 - Pucken over vantet. 

3.35 Valkvæ Olsen spiller inn til Björkung som avslutter. Wik redder!

2.10 - Dahlberg redder med skulderen. 

1.30 - Hjemmelaget kommer til avslutning fra høyre, men Dahlberg har full kontroll. 

00.01 - Hjemmelaget vinner droppen. 

20.00 Andre periode er over. Frisk vinner skuddstatistikken 12-7 i perioden og har full kontroll på oppgjøret. 

19.35 - Frisk løser fint opp og kommer til to skudd før Dokken får pucken bal målet. Han rekker ikke få pucken inn foran mål igjen før fløyta som signaliserer andre periodes slutt kan høres. 

18.10 - Macintyre er nære ved å stjele med seg pucken alene mot keeper, men stoppes i siste liten. 

17.48 - En sjelden icing når Frisk kontrer og spiller hurtig mot Gustafsson. 

16.55 - Begge lagene er fulltallige igjen. 

16.30 - Grüner faller på vei ut av egen sone og Frisk kan straffe hjemmelaget igjen. Det blir ingen mål denne gangen. 

15.29 - MÅL! Macintyre skyter fra høyre og foran mål får Gustafsson pirket pucken over streken på ryggen på keeper. 

15.04 - Lindhagen på Grüner får to-minutter for slashing. 

14.48 - Pucken over vantet. 

14.29 - Christiansen tenner på alle pluggene etter at det smeller i vantet bak hjemmelagets mål. To-minutter for krysstakling på både Christiansen og Wassenius. 

12.35 - Gustafsson går for skuddet, men det blokkeres av en lagkamerats skøyter før det kommer frem til keeperen Wik.

10.05 - Christiansen er på vei bak mål, men legger igjen pucken med en pasning mellom beina. Det ser lekkert ut og nære ved å være effektivt også. Grüner tar over pucken. 

8.20 - Andresen avanserer, drar seg ut på venstre og prøver å spille pucken inn foran mål, men Ingen får avsluttet. 

6.30 - Frisk vinner droppen og lemper på keeper fra venstre vant. Det blir en liten retur, men keeper får blokkert før det blir farlig. 

6.02 - Andresen er tilbake og begge lag er fulltallige. 

Andresen må sette seg for en to-minutter. 

3.58 - Hjemmelaget tar ut keeper, men han rekker nesten ikke gå av isen en gang før pucken går over vantet. Det er forøvrig Wik som har kommet inn i buret for hjemmelaget. 

2.50 - MÅL! Og for en scoring det er! Dokken fører elegant opp langs venstrevantet og sentrer inn til Christiansen som sender keeper på rumpa og øker til fem for bortelaget!

2.13 - Frisk får to-minutter på målscorer Macintyre for slashing. 

1.15 - MÅL! Frisk øker like etter hvilen. Macintyre kommer alene med keeper og finter flott høyre-venstre-høyre før han setter sin første for dagen. 

0.59 - Hjemmelaget lemper på Dahlberg som redder. 

00.01 - Frisk vinner den første droppen. 

Hjemmelaget er først ut på isen igjen med Frisk like bak. Straks klart for andre periode. 

20.00 - Slutt på første periode. Frisk åpnet ikke kampen veldig bra, men tok mer og mer over ut over i kampen. Grüner slet i undertall og det er fortjent at Frisk Asker leder etter første periode. 

19.30 - MÅL! Frisk tar tremålsledelsen like før full tid i første periode. Christiansen scorer og serielederen kan gå i garderoben med en god følelse. 

19.21 - Etter flere harde avslutninger fra Frisk får hjemmelagets keeper blokkert. 

18.31 - Grüner får ikke være fulltallige lenge når Lindhagen må sette seg i to minutter for hekting. 

Grüner er fulltallige igjen. 

16.50 - Frisk tar seg tid i Grüners sone under spillet i overtall, men skal være litt for smarte og sender pucken tilbake i egen sone etter en feilpasning. 

15.58 - To-minutter på Svennson på hjemmelaget for tripping. 

15.50 - Svensson får en stor mulighet for hjemmelaget, men setter pucken utenfor. 

16.53 - Frisk vinner dropp i egen sone og går rett i angrep. Grüner får avverget, men nå begynner det virkelig å se farlig ut når Frisk angriper. 

13.06 - MÅL! Bjørndal smeller til fra samme hold som Granholm scoret fra for noen minutter siden. Pucken sniker seg mellom beina på keeper og i mål. Dette er Bjørndals første seriemål for sesongen!

11.13 - Frisk vinner tilbake pucken i Grüners sone og setter trykk på hjemmelaget nå. Får ikke avsluttet selv om de spiller tålmodig og Dahlberg må vise seg frem når Grüner kontrer. 

9.48 - MÅL! Frisk Asker tar ledelsen ved Granholm som skyter hardt og høyt fra ute til venstre. Han får pasningen fra Kuronen. Dette er storscorerens tiende mål for sesongen!

Frisk er fulltallige og kan spille i overtall. 

8.24 - Halmrast på Grüner får hjemmelaget får to-minutter. 

7.30 - Dahlberg redder hjemmelagets første forsøk i overtall. 

6.50 - Valkvæ Olsen får to-minutter.

5.16 - Offside mot Grüner. 

4.50 - Dahlberg blokkerer enkelt.

4.00 -  Macintyre plukker opp pucken i egen sone og avanserer over hele banen. Han spiller inn for buret og Frisk får avsluttet, men det blir en ny blokkering. 

1.23 - Frisk kommer til sin første avslutning. Kuronen skyter fra venstre, men det ender med blokkering.

00.01 - Pucken droppes for første gang i kveld og hjemmelaget går seirende ut av første duell. 

Lagene har varmet opp og beveget seg inn i garderoben. Omtrent tjue minutter til pucken droppes i Grünerhallen!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.