Skip to main content

Senket Frisk Asker i 2012 – nå vil han gjøre det samme på innebandybanen

Tønsberg kunne slippe jubelen løs etter seier over Frisk Asker i kvalifiseringen til eliteserien i 2012.

Som hockeyspiller senket han Frisk Asker i 2012. Nå frykter Petter Knutsen en sommer uten venner, dersom han gjør det samme igjen. 

For onsdag kveld skal Asker Innebandyklubb spilleinnebandykamp mot de regjerende Norgesmesterne i ishockey, Frisk Asker.

Flere av Frisk Askers spillere trener innebandy om sommeren, og gjennom felles bekjente har den noe uvanlige treningskampen kommet på plass. 

Kampen spilles i Heggedalshallen onsdag klokken 19.00. 

 – De skal nok ta oss på det fysiske, men samtidig skal vi være bedre med ball, sier Asker Innebandyklubbs Petter Knutsen.

 Den tidligere ishockeyspilleren er usikker på hvem som er favoritter i kampen. Selv var han en del av kompisgjengen som startet opp innebandylaget for fire år siden i 4. divisjon. Siden den gang har laget rykket opp tre ganger, og skal neste sesong spille på nest øverste nivå. 

– Vi startet som et andrelag, men har etter hvert fått med oss veldig mange gode spillere og slått oss sammen med førstelaget. Det er stadig to treninger i uken, og én kamp, og så lenge vi henger med på banen er opprykkene uproblematiske, sier Knutsen. 

Frykter tap

Frisk Asker-kaptein Anders Bastiansen er derimot ikke i tvil, denne kampen taper Frisk Asker. 

– Jeg har trent med denne gjengen, og de er en del bedre enn oss. Vi må nok håpe at målvaktene våre har dagen, sier Bastiansen, som selv er en ivrig innebandyspiller utenfor hockeysesongen. 

– Først og fremst er det veldig moro, og en fin gjeng å trene med. Noe overførbarhet er det til ishockey, men det er for meg en positiv måte å trene på, sier Bastiansen, som melder om at Frisk Asker stiller med majoriteten av spillerne som ble Norgesmestere i april. 

Anders Bastiansen og hans Frisk Asker skal møte 1. divisjonslaget Asker Innebandyklubb til treningskamp i innebandy.  Han tror ikke hockeylaget vinner. 

Foto: Knut Bjerke

Senket Frisk i 2012

For Petter Knutsen blir det uansett resultat en positiv opplevelse. Som hockeyspiller senket han nettopp Frisk Asker i 2012, da han spilte for Tønsberg. Vestfoldingene vant to ganger over Frisk Asker i kvalifiseringsspillet den sesongen, og Asker-mannen var med å sikre plassen i eliteserien for Tønsberg, etter seier i Askerhallen – hvor han jublet foran skuffede Frisk Asker-spillere.

Frisk Asker berget plassen i siste avgjørende kamp mot Manglerud Star, men Knutsen husker godt hvordan tidligere kamerater opplevde å tape mot Tønsberg. 

– De skulle jo ikke tape mot Tønsberg, så jeg husker godt at det ble litt mindre prat enn normalt, sier Knutsen og ler:

– Jeg tør nok knapt gjøre det igjen, for da er det vel ingen som vil prate med meg resten av sommeren!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.