Skip to main content

Scoret hat trick i sveitsisk cupkamp

Esbjørn Fogstad Vold fra Asker scoret hat trick for EHC Olten onsdag. Her fra en kamp for Frisk Asker tilbake i 2016/17-sesongen.Foto: foto: Finn Eriksen

Esbjørn Fogstad Vold (21) spiller for EHC Olten på nivå to i Sveits. To dager før seriestart markerte han seg med hat trick i cupen. 

Denne sesongen har han meldt overgang til EHC Olten, som trenes av fjorårets Storhamar-trener Fredrik Söderstrøm og hvor han er lagkamerat med tidligere Frisk Asker-spiller Garry Nunn. 

Onsdag kveld spilte laget cupkamp mot Burgdorf, og vant komfortabelt 9–1. Tre av målene var signert Fogstad Vold. 21-åringen scoret lagets første, tredje og sjette mål – og har dermed fått en flying start i sin nye klubb.

Asker-mannen fikk mange til å sperre opp øynene da han i 2017 signerte toårskontrakt med den sveitsiske toppklubben SC Bern. Klubber i den sveitsiske ligaen har få plasser tilgjengelig for utenlandske spillere, men etter som Fogstad Vold i barndomsårene hadde spilt ishockey i Sveits telles ikke nordmannen som en utenlandsk spiller. Etter to sesonger i Bern, hvor han i store perioder har vært utlånt til EHC Visp, skal han denne sesongen spille for EHC Olten. 

Fogstad Vold spilte 20 kamper for Frisk Asker sesongen 2016–17. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.