Skip to main content

Regjerende mester Frisk Asker er ikke favoritter

Frisk Askers og Fredrik Lystad Jacobsen fikk det tung mot KAC Klagenfurt søndag kveld. Tøft kan det bli også i eliteserien. 

Foto: Karl Braanaas

Hockey-Norge har talt: Storhamar og Stavanger Oilers er favorittene i kampen om gullet. 

Etter fire strake tap i Champions Hockey League går Frisk Asker i gang med årets eliteserie lørdag kveld. Motstander er Vålerenga. 

Eksperter og konkurrenter tror Asker-laget vil få en tøff kamp med å forsvare sluttspillgullet fra forrige sesong. 

– Stavanger og Storhamar er de store favorittene, mens Frisk Asker er en «outsider» i kampen om gullet, uttalte VGs Vegard Aulstad fra scenen under mandagens pressetreff i forkant av årets eliteserie. 

Avisen har tippet Stavanger Oilers til topps i seriespillet, med Storhamar på plassen bak. På tredjeplass finner vi fjoråret sluttspillmester. Ekspertene til rettighetshaver TV 2 holder enn så lenge kortene tett til brystet, men spådommen til VG deles av flere. 

– Jeg vet ikke hvem som er favoritten, men Stavanger viser at de mener alvor denne sesongen – samtidig som det er forventninger til at vi skal kunne hente hjem gullet i år, sier Storhamar-trener Miikka Elomo. Han sikter til at Stavanger Oilers har hentet hjem tre gamle gullhelter i Mathias Trettenes, Dan Kissel og Tommy Kristiansen.

Oilers-kaptein Kristian Forsberg mener sulten etter gull er stor, etter to sesonger uten jubel i Stavanger. 

– Vi har hentet tilbake tre karer som vet hva som gjelder, og lysten er stor etter noen sesonger uten gull, sier Forsberg.

Tror på Frisk 

Landslagssjef Petter Thoresen mener Stavanger Oilers og Storhamar stikker seg ut i kampen om gullene, men mener at Frisk Asker er rustet til å gi de to kamp. 

– Selv om det ble mye tap, spilte de tidvis godt i CHL. De har en veldig god målvakt i Nicklas Dahlberg, og to av ligaens beste backer i Henrik Ødegaard og Christian Kåsastul, sier landslagssjefen. 

Jan André Aasland (t.v.) og Christian Kåsastul under mandagens pressetreff på Ullevaal stadion.
Foto: Simen Solum Waagsether

Pengene på Stavanger

Også hos Norsk Tipping står Stavanger øverst på listen. Du får 2.45 ganger pengene dersom de vinner serien, mens Storhamar står oppført med 2.65 i odds. Frisk Asker er oppe på hele 4.25. 

Topp tre

Trener Jan André Aasland, som nylig fylte 30 år, er nøktern i sine forventninger. 

– Vi har som mål å komme oss blant topp tre, og selvfølgelig nærme oss de andre topplagene mer enn i fjor, sier Aasland.

Kaptein Anders Bastiansen tror flere lag vil kjempe i toppen denne sesongen.

– Det er ikke mange som klarer å forsvare tittelen. Oilers klarte det flere år på rad (2012-17), da de hadde det suverent beste laget. Nå er det mange gode lag, som Stavanger, Storhamar og Vålerenga, sier Bastiansen, som likevel mener at det er på høy tid at Frisk Asker nevnes i samme ordelag som disse.

– Vi er det eneste laget som har kommet til semifinale de siste tre årene. Vi har bevist lenge at vi er et topp-fire-lag, mener kapteinen.

Forrige sesong vant Frisk Asker sluttspillet, men ble bare nummer fem i eliteserien – hele 30 poeng bak seriemester Vålerenga. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.