Skip to main content

Refser Frisk-spillernes innsats

Frisk Asker-trener Mats Lusth vil ha poeng mot Manglerud Star.

Frisk-trener Mats Lusth er ikke nådig mot spillerne sine etter 1-2mot Manglerud Star.

Se kampfakta her

Etter et nytt tap i eliteserien, ser det ikke ut til at Frisk Askers marerittsesong vil slutte. Nå tar Frisk-trener Mats Lusth et oppgjør med spillernes innstilling i kampene.

- Man vinner ikke kamper når man gjemmer seg og ikke bidrar i spillet. I denne kampen er det kun en håndfull som står opp og gir det de kan, mens resten ikke ser ut til å ville vinne. En del burde skamme seg, tordner Lusth.

Borte mot Manglerud Star spilte Frisk en god 1. periode, men i steden for å lede, lå de under 0-1. De to siste periodene var mer variable og tilslutt ble det altså 1-2-tap.

- Det holder ikke på dette nivået. Det handler ikke om at vi har uflaks, stolpe-inn eller stolpe-ut. Man får det man fortjener. Vil man ikke kjempe, får man ikke pucken med seg, fortsetter han.

Frisk Asker ligger desidert i bunnen av tabellen med fattige fem poeng. Avstanden opp til Stjernen og Manglerud Star begynner å bli mer enn det Lusth liker.

- Vi må slutte å se på tabellen, men se på oss selv først og fremst. Hva skal man si nå? Det er de som er på isen som til syvende og sistmå ville vinne, mener Lusth.

1. periode:

Frisk åpnet kampen godt og fikk pucken til å gli, men sviktet i avslutningene. I steden var det hjemmelaget som tok ledelsen mot spillets gang etter 8:32 minutter når Frisk-keeper Mikael Vuorio var uheldig etter et MS-skudd og Tom May fikk en enkel jobb med å pirke pucken over streken fra kort hold.

Frisk fortsatte periodevis å styre kampen og hadde nok gode muligheter til at de ikke burde ligget under til pausen. I tillegg fikk hjemmelaget tre utvisninger som Frisk ikke klarte å utnytte.

2. periode:

Forholdsvis jevnt den første halvdelen av perioden. Men etter drøye 10 minutter økte Travis Vermeulen hjemmelagets ledelse da kan klinket pucken i krysset.

Frisk klarte ikke å få pucken til å gli så godt som de klarte i den første perioden. På slutten kom de til et par gode sjanser etter blant annet flere gode avslutninger fra Stefan Andersson. Det ble imildertid 1-0 til MS også i midtperioden og dermed 2-0 sammenlagt før de siste 20 minuttene.

3. periode:

Frisk brukte under tre minutter av den siste perioden på å gi kampen nytt liv. Tomi Pöllänen fant René Cornet som fintet ut keeper og satte pucken imål.

Syv minutter før slutt gjorde Frisk det vanskelig for seg selv når både Knut Bitustøyl og René Corbet måtte i fryseboksen. Men iherdig jobbing i over ett minutt hindret baklengsmål før hjemmelaget sørget for å jevne ut kampen ved å få en utvist selv.

Snaue tre minutter før slutt var det Frisk som spilte powerplay, men heller ikke denne gang ble det scoringer.

Dermed kunne hjemmelaget juble for 2-1-seier.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.