Skip to main content

Phil Marinaccio med seier i Frisk Asker-debuten

Frisk Asker sikret en viktig seier mot Stjernen. 

Foto: Knut Bjerke

Frisk Asker vant slitekampen mot Stjernen, og har nå et godt grep om tredjeplassen i eliteserien.

FRISK ASKER-STJERNEN 5–2

Etter tapet mot Lillehammer tidligere denne uken, slo Frisk Asker tilbake med en viktig seier i kampen om tredjeplassen i eliteserien.

Nysigneringen Phil Marinaccio ble av en lokal jury kåret til Frisk Askers beste spiller, uten at canadieren noterte seg for målpoeng i 5-2-seieren. Scoringer av Mikael Dokken (2), Victor Björkung, Sebastian Johansen og Magnus Geheb sørget for seier over Stjernen. 

– Vi er veldig fornøyd med å slå et formsterkt Stjernen, som har tatt mye poeng den siste tiden. 

Med åtte kamper igjen av seriespillet, har Frisk Asker to poengs forsprang på Lillehammer – med én kamp mindre spilt.

Slik tabellen ser ut nå, vil en fjerdeplass trolig gi en tøff kvartfinaleserie mot Vålerenga.

– En tredjeplass vil først og fremst bety mye for klubben, men gir oss også en valgmulighet når det kommer til motstander i sluttspillet – selv om det av og til kan være behagelig at det valget blir gjort for deg, smiler Frisk Asker-trener Jan André Aasland, vel vitende om fjorårets gullferd startet fra en femteplass serien og at de derfor ikke fikk velge motstander i sluttspillet. 

Tøff kamp

Frisk Asker måtte slite for poengene hjemme mot Stjernen, etter å ha tapt 1–5 mot Lillehammer forrige serierunde. 

Stjernen tok ledelsen ved Magnus Eikrem Haugen allerede etter fem minutter, før Magnus Geheb utlignet ti minutter senere i undertall. 

Sebastian Johansens scoring fra distanse ble andre periodes eneste, før Victor Björkung økte til 3–1 tidlig i den tredje perioden. Sam Coatta reduserte ti minutter før slutt, men Mikael Dokkens styring sekunder senere sørget for at opphentingen fikk en brå slutt. 

Stjernen tok ut målvakten i et forsøk på å hente seg tilbake i sluttminuttene, noe som ga Dokken muligheten til å sette inn 5–2 på åpent mål.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.