Skip to main content

Phil Marinaccio klar for Frisk Asker - timer etter han ble vraket av Storhamar

Phil Marinaccio går fra Storhamar til Frisk Asker.
Foto: SCANPIX

Frisk Asker henter den tidligere Storhamar-spilleren Phil Marinaccio. 

Det skjer få timer etter at Storhamar gikk ut med nyheten om at Phil Marinaccio og Kurt Davis er ferdig i Hamar-klubben. 

– Vi befant oss i en situasjon der vi må forsterke, og da Marianaccio ble fristilt begynte ballen å rulle kjapt. Prisen er fornuftig for oss, han har allerede arbeidstillatelse og istedenfor dyr flybillett slipper vi unna med en togbillett fra Hamar, sier daglig leder i Frisk Asker, Nicolay Sørensen.

Det er skaden på Reid Petryk som tvinger frem en overgang. 

– I det lengste håpet vi at skadesituasjonen skulle forbedre seg. Operasjonen til Reid Petryk kan ta lengre tid enn forventet og vi merker slitasje på flere spillere nå mot slutten av sesongen. Endre Medby måtte ut i dag med en ryggskade, Fredrik Lystad Jacobsen er ute med karantene og Reid kan miste mange uker, sier Sørensen.

Over kvoten

Frisk Asker har nå én utenlandsk spiller mer enn de kan ha, men ettersom Petryk er skadet forventer ikke klubben at det skal bli et problem. 

– Petryk er fortsatt en del av troppen, men ble ikke operert slik han skulle denne uken. Istedenfor blir det en ny utredning neste uke, og kanskje opptrening etter det. Blir det operasjon tar det fort 6 til 8 uker før han kan trene igjen, og etter eventuell rehabilitering så er sluttspillet ferdig, sier Sørensen. 

Han forteller at Frisk Asker har god erfaring med å hente spillere som av ulike årsaker ikke lenger var ønsket på Hamar. I en video på Frisk Askers hjemmeside forteller Marinaccio at han hadde en god prat med Hampus Gustafsson, før han valgte å reise mot Asker. 

– Vi har hentet Jimmy (Andersson) og Hampus (Gustafsson) derfra, og har god erfaring med å gi spillere en litt annen rolle og mer tillit. Vi ser ofte at effekten er god, sier Sørensen. 

Kan spille søndag

Han håper Marinaccio kan spille allerede søndagens kamp mot Stjernen. 

– Går alt vår vei, spiller han søndag. Papirene er sendt, og så forbundet må behandle disse. Han kommer til Asker i kveld, og trener med laget i morgen tidlig, sier Sørensen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.