Skip to main content

Ole-Jacob Libæk er død

Tidligere ishockeypresident Ole-Jacob Libæk er død. 83 år gammel.

Tidligere ishockeypresident Ole-Jacob Libæk er død. 83 år gammel. 

Foto: KARL BRAANAAS

Tidligere ishockeypresident og Jar-mann Ole-Jacob Libæk (83) er død.

Ole-Jacob Libæk var æresmedlem i Jar IL og representerte klubben som president for Norges Ishockeyforbund. Forbundet bekrefter dødsfallet på sine nettsider. 

Libæk var ishockeypresident fra 1984 til 1992 og fra 2007 til 2013. Han er med det presidenten som har sittet lengst i rollen siden etableringen av forbundet i 1934.

Han døde 9. oktober. 

– Mine tanker går i dag til de som sitter igjen, og jeg vil på vegne av norsk ishockey få lov til å takke for at vi har fått lov til å låne Ole Jacob i alle disse årene, sier NIHF-president Tage Pettersen på forbundets egen hjemmeside.

Kjempet for ishall

Fra 1999 til 2012 var Libæk gift med den tidligere langrennsstjernen Annette Bøe. De fikk tre barn sammen.

Libæk var en viktig bidragsyter for ishockey-miljøet på Jar, og sammen med en kameratgjeng sto for etableringen av isflaten i 1952. Han hadde et bankende hjerte for klubben og en aktiv forkjemper for ishall. 

Ishallen sto klar i 2013.  

Ole-Jacob Libæk på Jarbanen i 1997. Jar-mannen var en ivrig forkjemper for ishall. Hallen sto klar i 2013.

Ole-Jacob Libæk på Jarbanen i 1997. Jar-mannen var en ivrig forkjemper for ishall. Hallen sto klar i 2013.

Foto: TRINE JØDAL

God venn

Ivar Clausen har vært leder av Jar Hockey i en årrekke, og var også en nær venn av avdøde Ole-Jacob Libæk. Han sier rett ut at uten Ole-Jacob Libæk, så hadde det ikke eksistert ishockey på Jar.

Ivar Clausen var ledere i ishockeygruppen i Jar IL i en årrekke, og var også en god venn av Ole-Jacob Libæk.

Ivar Clausen var ledere i ishockeygruppen i Jar IL i en årrekke, og var også en god venn av Ole-Jacob Libæk. 

Foto: TRINE JØDAL

– Det hadde ikke vært noen ishockey i Jar IL om det ikke hadde vært for Ole-Jacob. Hans betydning har vært enorm. Nå er vi over 600 medlemmer og Norges tredje største ishockeyklubb. Det er skapt et fantastisk miljø på Jar, og det er veldig mye takket være Ole-Jacob Libæk, sier 77-åringen Ivar Clausen.

Han minnes hvordan Libæk var med på å flytte ishockeyvant fra Frem-banen og opp til Jar da de ikke ønsket ishockey i Frem.

– Bauta

Han legger heller ikke skjul på Libæk sin viktige rolle da han var president i Norges Ishockeyforbund.

– Han var en bauta i norsk ishockey, og han var også en voldsom støtte for Jar i den samme perioden han var president, sier Clausen og trekker også frem hans betydning i utviklingen av jar Isforum. Der hadde også broren Bjørn Libæk en betydelig rolle.

– Han var også en utrolig støttende og et raust menneske. Han ledet norsk ishockey i en positiv periode og skapte stor entusiasme for idretten, mener Clausen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.